Rosinbrød med kardemomme smager fantastisk, når det er helt friskbagt og lunt med et godt lag smør på. Et virkelig lækkert morgenbrød.
Rosinbrød med kardemomme smager lidt ligesom en blandingen mellem fødselsdagsboller og de rosinteboller man som barn kunne få ved bageren i mens ens forældre handlede ind.
Jeg synes dette er det perfekte morgenbrød og jeg foretrækker altid at putte et godt lag smør på min skive af brødet. Men faktisk så kan man også sagens spise det uden noget.
Det smager nemlig en anelse sødt og så har det bare den dejligste smag af kardemomme.
Opskrift på rosinbrød med kardemomme
Ingredienser
- 100 gram rosiner
- 200 ml sødmælk
- 25 gram gær
- 25 gram sukker
- 75 gram smør smeltet
- 2 stk æg plus et æg til pensling
- 1,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk salt
- 550 gram hvedemel
Sådan gør du
- Start med at koge noget vand. Hæld rosinerne i en skål og dæk dem med kogende vand, lad dem nu trække i cirka 10 minutter, eller indtil de skal bruges i opskriften.
- Varm derefter mælken til lillefingervarme og smuldre gæren der i. Tilføj sukker og rør det godt sammen. Tilføj det smeltede smør, to æg, kardemomme og salt. Afdryp rosinerne og tilføj til dejen.
- Rør dejen godt sammen, i mens du tilføjer hvedemel. Når alt melet er tilføjet, ælter du dejen sammen. Dejen skal være smidig og let klistret og ikke for tør.
- Dæk dejen til i skålen med et viskestykke og lad det hæve i en time.
- Hæld nu dejen ud på et rent køkkenbord og del dejen i tre lige store dele. Rul hver stykke dej til ruller og flet dem sammen. Kom dej-fletningen i en smurt brødform. Dæk den nu til med viskestykke, og lad dejen efterhæve i en time.
- Pensel brødet med lidt pisket æg og bag det i cirka 25 minutter ved forvarmet almindelig ovn på 190 grader.
- Lad det køle ned i et par minutter og befri det fra formen. Server herefter dit rosinbrød lunt - gerne med smør.
Næringsindhold
Tip
Prøv også at tilføje flere krydderier til dit rosinbrød så som en blanding af julekrydderi med stødt kanel, ingefær og nelliker.
Du kan også komme lidt revet citronskal eller appelsinskal i brødet.
Se også andre opskrifter på gode brød:
Picnicbrød fyldt af grønsager og ost
Ølbrød - saftigt brød med god smag
Comments
No Comments