Få en god opskrift på rosenkålssalat med vindruer, tranebær og ristede mandler. Salat med rosenkål er god som tilbehør til mange retter med kød.
Her er en god og sund opskrift på rosenkålssalat med vindruer, tranebær og ristede mandler.
Salat med rosenkål er nem at lave, og tager ikke mange minutter.
Salaten er beregnet til fire personer, og du kan servere den til mange forskellige retter.
Opskrift på rosenkålssalat med vindruer
Rosenkålssalat med vindruer, tranebær og ristede mandler
Ingredienser
- 1 bakke rosenkål
- 1 håndfuld vindruer - uden kerner, halveret
- 1 håndfuld tranebær - soltørrede
- 1 rødløg - meget finthakket
- 2 spsk. mandler - smuttede, ristet på en tør pande og grofthakket
Dressing
- 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. balsamico
- 1 tsk. honning - flydende
- 1 tsk. dijonsennep
- salt og friskkværnet peber - gerne en flagesalt
Sådan gør du
- Skær stokken af rosenkålene og fjern evt. de yderblade, hvis de er beskidte.
- Pil nu rosenkålene fra hinanden, blad for blad. Det er et værre arbejde, men det hele værd. Den inderste kerne er svær, så gem den til noget andet.
- Læg rosenkålsbladene i et fad, drys med vindruer, rødløg, tranebær og mandler.
- Pisk dressingen sammen, smag den til og lige inden servering, dryppes den over din salat med rosenkål med vindruer.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Note
Rosenkålssalat med med vindruer kan serveres straks, og du kan blandt andet servere til den en helstegt svinemørbrad - eller en svinemørbrad med champignon.
I det hele taget er det en god og nærende salat, som passer til mange kødretter.
Se mere indhold her:
Del dine ideer og tanker med os andre her: