Rosenkål er ikke en populær spise hos alle, men prøv lige denne nemme tilberedning med citronsaft og olivenolie, hvor du laver rosenkål sauteret på panden.
Rosenkål sauteret: Rosenkål har fået ry for både at smage og lugte af prutter. Og der kan være noget om snakken.
I hvert fald hvis man tilbereder dem forkert. For det værste du næsten kan gøre med rosenkål er, at koge dem for længe i vand. Det bliver aldrig godt. Og især børn vil nok rynke kraftigt på næsen.
I stedet skal du sautere dem på panden ved en jævn varm.
Rengør rosenkålene ved, at fjerne de yderste par blade, pg skær det yderste af stokken af. Den er for sej at spise.
Jeg plejer så at dele rosenkålene i tre stykker ned gennem kålen, da det giver passende skiver.
Og så er det vel ikke nødvendigt at nævne, at rosenkål er særdeles sunde. De indeholder blandt andet en hel del kostfibre, men også både store mængder B, C- og E-vitaminer. Så spis kålene ofte.
I øvrigt er rosenkålene rigtig fine som rå i salater, hvor du strimler dem fint.
Du kan også koge dem, men så skal de ikke have mere end tre minutter.
Husk, at rosenkålen gerne må have lidt bid!
Og ellers kan du sautere dem - som jeg gør her. Har du andre gode opskrifter med rosenkålene, er du meget velkommen til at dele dem med os andre i kommentarfeltet under opskriften 🙂
Ingredienser til rosenkål sauteret på panden
100 gram friske rosenkål
1 teskefuld citronsaft
1 spiseskefuld olivenolie
1 teskefuld akaciehonning
Salt og friskkværnet peber
Stegetid: Rosenkålene skal sauteres ved jævn varme i fire minutter
Fremgangsmåde
- Varm en spisefuld olivenolie på panden, og kom de rengjorte og skivede rosenkål på. Ryst panden godt rundt.
- Efter et par minutter kommer du citronsaft og akaciehonning på, og ryster rundt igen.
- Giv rosenkålene lidt fint salt og friskkværnet peber, og efter i alt 4 minutters sautering er rosenkålene færdige og klar til servering.
Rosenkålene er blandt andet fremragende tilbehør til en grillet ribeye og en hjemmelavet madagaskar pebersauce.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: