Her får du en nem opskrift på rosenkål med balsamico, hvor de skønne og sunde kål sauteres med blandt andet balsamico, sennep og honning. Lækkert tilbehør.
Rosenkål med balsamico er en god måde at tilberede de sunde rosenkål på, og der er nærmest tale om glaserede rosenkål.
Rosenkål indeholder mange sunde næringsstoffer, og absolut en af de grøntsager vi bør mange flere af.
Nogle mennesker har det dog svært ved smagen af kogt eller dampet rosenkål, og her er det godt glaserede rosenkålen i blandt andet balsamico i stedet.
Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer. Jeg har anvendt 100 gram rosenkål til hver, og det plejer at passe meget godt.
Ingredienser til rosenkål med balsamico
400 gram rosenkål
En god sjat olivenolie
1 deciliter vand
2 teskefulde sennep
2 teskefulde honning
2 spiseskefulde balsamico
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Fjern eventuelle grimme yderblade på rosenkålene, og skær det nederste af stokken fra. Skær derefter hver rosenkål i halve.
- Varm en pande op og kom en god sjat olivenolie i. Læg rosenkål på panden og lad dem sautere et par minutter.
- Tilsæt derefter vand og lad nu vandet koge helt væk. Det tager cirka fem minutter. Vend rosenkålene rundt undervejs.
- Så kommes sennep, honning og balsamico på panden ved rosenkålene, og du skal også krydre med lidt salt og peber.
- Ryst panden godt rundt og steg videre i et par minutter, hvor dine rosenkål med balsamico nærmest bliver glaseret.
Servering
Rosenkål med balsamico serveres straks, og de er gode til alt fra en t-bone til oksestege og andre bøffer.
Se også hvordan du laver rosenkål med bacon.
Comments
No Comments