Se her hvordan du laver den perfekte rødvinssauce, der laves på en god rødvin, som du koger ind med kalvefond og fløde.
Rødvinssauce er en af de klassiske sovse, og med denne opskrift bliver den altid perfekt.
Et godt tip er, at købe en lidt bedre rødvin, for jo bedre rødvin, jo bedre bliver din sovs.
Ikke at du skal hælde en rødvin til 500 kroner i rødvinssaucen, men køb en god vin i 50 kroners klassen. Her kan du ofte købe noget dyrere vine, der er sat meget ned i pris.
Opskriften giver rødvinsauce til fire personer.
Ingredienser til rødvinssauce
2 skalotteløg
200 gram champignon
4 deciliter rødvin
3 deciliter kalvefond
2 spiseskefulde tomatpasta
1 spiseskefuld æbleeddike
1 håndfuld frisk timian
1 teskefuld rørsukker
1 deciliter piskefløde
Salt, peber og evt. lidt gastrik
Fremgangsmåde
- Skalotteløg pilles og hakkes fint, mens champignon børstes rene og snittes i mindre stykker.
- Svits skalotteløg og champignon i lidt olie en kasserolle ved en god varme, og hæld derefter rødvin ved. Lad det koge ind til cirka en tredjedel, hvilket tager omkring 15 minutter.
- Så kommes kalvefond ved, og fonden må gerne være kraftig. Altså ret stærk og smagfuld. Kom også tomatpasta, æbleeddike, timian og rørsukker ved, og lad nu rødvinssaucen koge ind til cirka det halve. Det tager igen omkring 15 minutter.
- Kom så fløden ved, og lad det creme lidt ind, hvorefter sovsen smages til med salt, peber og eventuelt lidt gastrik. Du kan også bruge lidt sukker, hvis du synes sovsen er for syrlig.
- Men kog den ind så den har den rette konsistens, der hverken er for tyk eller for tynd.
Servér den lækre rødvinssauce til eksempelvis culotte eller langtidsstegt oksefilet.
Se også mine opskrifter på
B. Gravgaard
Hej
Jeg er startet med at bruge ugemadplanerne, med godt resultat. Jeg undrer mig dog over at der i mange opskrifter indgår kalvefond (det er muligt at kokke altid har fond til rådighed, men det har amatører ikke) Er du kok ?
Hvis kalvefond er nødvendig i de fleste opskrifter, vil jeg gerne have en nem opskrift på fond.
Guffeliguf.dk
Hej B.
Tak for din besked, og det er jeg glad for at høre.
Nej, det at lave kalvefond er ikke noget man bare lige gør på travle hverdage, men du kan roligt købe en god kalvefond på flaske i supermarkedet. De er faktisk ganske udmærkede. Og ellers er en oksebouillonterning også en fin løsning. Men prøv lige at kigge efter kalvefonden i supermarkedet først.
På siden ligger der blandt andet en opskrift på oksefond - prøv lige at skrive oksefond i søgefeltet.
Når jeg anvender kalvefond skyldes det selvfølgelig, at den giver maden masser af smag (og salt).
Med de allerbedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Majken
Jeg skulle lave gastrik. Da jeg kom æbleedikken på blev sukkeret til en hård klump. Nu har jeg rørt rundt til sukkeret blev opløst og kogt det ind .håber det kan bruges.