Rødbedefrikadeller er et fremragende bud på et alternativ til frikadeller lavet af kødfars. De er saftige og så smager de utrolig godt.
Rødbedefrikadeller kan bruges nøjagtigt som de traditionelle frikadeller: I en sandwich, på en skive rugbrød og som del af et aftensmåltid med tilbehør til.
Det er ikke sværere at blande en fars til rødbedefrikadeller, end det er, når du laver kødfrikadeller. Dog er der en ting, som er værd at huske, når dellerne skal formes: Lav relativt små frikadeller.
Plantefars hænger nemlig ikke lige så godt sammen som kødfars. Derfor er det lettere at stege små rødbedefrikadeller - det giver også en bedre, mere sprød skorpe. Og hvem vil ikke gerne have det?
Opskriften er udviklet af Karolines Køkken, som har taget deres 10 mest populære opskrifter og lavet klimavenlige alternativer. Da frikadeller er en af de mest elskede spiser i Danmark, er vi glade for at dele opskriften med jer.
Opskrift på sprøde rødbedefrikadeller
Ingredienser
- 200 gram Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
- 300 gram rødbeder groft revet
- 150 gram finvalsede havregryn
- 1 rødløg finthakket
- 2 æg
- 2 fed hvidløg knuste
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 25 gram smør
Sådan gør du
- Mos osten med en gaffel.
- Bland ost, rødbeder, havregryn og de øvrige ingredienser godt sammen til en sammenhængende fars – brug gerne hænderne.
- Sæt farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 minutter.
- Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
- Form halvdelen af rødbedefarsen med en ske til ca. 25 små deller og steg dem ved jævn varme i ca. 10 minutter - vend af og til.
- Lad resten af smørret blive gyldent i panden og steg resten af rødbededellerne.
Karolines klimavenlige retter
Karoline Køkkens kogebøger er en institution i dansk mad-historie. Og selvom mange nye retter er blevet integreret i de danske køkkener, ligner hitlisten nærmest sig selv fra år til år med klassikere som hakkebød, kødsovs og spaghetti samt boller i karry.
Da regeringen fornylig lancerede 22 klimavenlige madtips, tog Karolines Køkken udfordringen til sig og skabte klimavenlige versioner af 10 populære retter under navnet 'Aftensmad med omtanke'. Rødbedefrikadeller er en af de nye opskrifter, grøntsagsbøffer en anden.
- Når vi skal lave forandringer i vores hverdag, er det vigtigt, at vi ikke laver alt for meget om på vores vaner, da det hurtigt kan virke uoverskueligt i en travl hverdag. Vi tror på, at de nye versioner af danskernes favoritretter er et godt greb til at trække vores hverdagsmad i en mere klimavenlig retning, siger Karline Køkkens leder Tove Færch.
Du kan servere dine frikadeller til en god kartoffelsalat eller en anden af disse retter:
Sådan laver du hyldeblomstsaft
Sådan steger du hele rødspætter i ovn
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.