Rødbedefrikadeller er et fremragende bud på et alternativ til frikadeller lavet af kødfars. De er saftige og så smager de utrolig godt.
Rødbedefrikadeller kan bruges nøjagtigt som de traditionelle frikadeller: I en sandwich, på en skive rugbrød og som del af et aftensmåltid med tilbehør til.
Det er ikke sværere at blande en fars til disse frikadeller, end det er, når du laver kødfrikadeller.
Plantefars hænger ikke lige så godt sammen som kødfars. Derfor er det lettere at stege små frikadeller.
Opskriften er udviklet af Karolines Køkken, som har lavet klimavenlige bud på deres mest populære opskrifter. Da frikadeller er en af de mest elskede spiser i Danmark, er vi glade for at dele opskriften med jer.
Opskrift på sprøde rødbedefrikadeller
Ingredienser
- 200 gram Karolines Køkken® Klassisk Salatost i tern
- 300 gram rødbeder groft revet
- 150 gram finvalsede havregryn
- 1 rødløg finthakket
- 2 æg
- 2 fed hvidløg knuste
- 1 tsk groft salt
- friskkværnet peber
- 25 gram smør
Sådan gør du
- Mos osten med en gaffel.
- Bland ost, rødbeder, havregryn og de øvrige ingredienser godt sammen til en sammenhængende fars – brug gerne hænderne.
- Sæt farsen tildækket i køleskabet i ca. 15 minutter.
- Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande.
- Form halvdelen af rødbedefarsen med en ske til ca. 25 små deller og steg dem ved jævn varme i ca. 10 minutter - vend af og til.
- Lad resten af smørret blive gyldent i panden og steg resten af rødbededellerne.
Næringsindhold
Klimavenlige retter
Karoline Køkkens kogebøger er en institution i dansk mad-historie. Og selvom mange nye retter er blevet integreret i de danske køkkener, ligner hitlisten sig selv fra år til år med klassikere som hakkebød og boller i karry.
Da regeringen lancerede 22 klimavenlige madtips, tog Karolines Køkken udfordringen til sig og skabte klimavenlige versioner af 10 populære retter under navnet 'Aftensmad med omtanke'.
Rødbedefrikadeller er en af de nye opskrifter, grøntsagsbøffer en anden.
- Vi tror på, at de nye versioner af danskernes favoritretter er et godt greb til at trække vores hverdagsmad i en mere klimavenlig retning, siger Karline Køkkens leder Tove Færch.
Her er andre opskrifter på vegetarfrikadeller: