God opskrift på rød spidskål og persille salat med vinaigrette. Den røde spidskål er en gave til salatskålen, og her vendes den med persille.
Rød spidskål og persille salat med vinaigrette kan du lave på få minutter.
Du kan med fordel rive spidskålen på et mandolinjern, så den helt tynd og sprød i konsistensen.
Opskriften er til fire personer.
Rød spidskål og persille
En halv rød spidskål
1 bundt persille
Vinaigrette laves af
3 spiseskefulde olivenolie
1 spiseskefulde æbleeddike
1 teskefuld sennep
1 teskefuld rørsukker
Opskrift
Rød spidskål deles i kvarte, og stokken skæres fra, da den er for træg (og træls) i en salat. Du skal bruge cirka en halv spidskål, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen.
Snit nu kålen i helt tynde strimler, og det gøres bedst på et mandolinjern. En skarp kniv kan selvfølgelig også gøre det.
Læg kålen i salatskål.
Persille skylles i koldt vand, og hakkes fint. Vendes sammen med kålen.
Kom olivenolie i en lille skål sammen med æbleeddike, sennep og rørsukker, og rør din vinaigrette blank.
Dryp det over spidskål og persille, og vend salaten forsigtigt rundt, så du får smagen fordelt.
Så er den lækre salat klar til servering.