Her er en skøn opskrift på lækker rodfrugtsuppe, der blandt andet laves med jordskokker og kartofler. En meget nem suppe med rodfrugter.
Rodfrugtsuppe med sprøde jordskokkechips. Så løber munden allerede i vand.
Her kan du se hvordan du laver en lækker suppe med rodfrugter, hvilket i dette tilfælde er med jordskokker og kartofler.
Den cremede suppe er også med mascarpone, og den pyntes med sprøde stykker parmaskinke og lækre jordskokkechips.
Opskrift på rodfrugtsuppe
Ingredienser
- 450 g kartofler skrællede
- 450 g jordskokker skrællede
- 1 liter vand + bouillon jeg brugte Fond du Chef eller lav din egen hønsefond
- 3-4 kviste timian
- 1 bundt persille
- 250 g mascarpone
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 4 jordskokker skrubbet og skåret i tynde skiver
- 1 pakke parmaskinke
Sådan gør du
- Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand, bouillon, persille og timian. Jeg bandt persille og timian sammen med kødsnor, så det var let af fiske op igen.
- Bring det i kog, under låg, skru ned og lad det småkoge i ca. 25 minutter, til kartofler og jordskokker er møre.
- Fjern krydderurterne, tilsæt mascarpone og blend suppen til den er helt glat.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Grill parmaskinken i ovnen til den bliver sprød og gylden, hold godt øje med den, for pludselig går det stærkt. Bræk den i mindre stykker.
- Dup de tynde jordskokkeskiver godt tørre. Varm lidt olivenolie op på en pande og steg dem sprøde og gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
- Server suppen rygende varm med stykker af parmaskinke og jordskokkechips.
Næringsindhold
Tips
Den skønne rodfrugtsuppe serveres straks - gerne sammen med et stykke nybagt flute.
Se også disse lækre supper:
Comments
No Comments