Her er en skøn opskrift på lækker rodfrugtsuppe, der blandt andet laves med jordskokker og kartofler. En meget nem suppe med rodfrugter.
Rodfrugtsuppe med sprøde jordskokkechips. Så løber munden allerede i vand.
Her kan du se hvordan du laver en lækker suppe med rodfrugter, hvilket i dette tilfælde er med jordskokker og kartofler.
Den cremede suppe er også med mascarpone, og den pyntes med sprøde stykker parmaskinke og lækre jordskokkechips.
Opskrift på rodfrugtsuppe
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
- 450 g kartofler - skrællede
- 450 g jordskokker - skrællede
- 1 liter vand + bouillon - jeg brugte Fond du Chef eller lav din egen hønsefond
- 3-4 kviste timian
- 1 bundt persille
- 250 g mascarpone
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 4 jordskokker - skrubbet og skåret i tynde skiver
- 1 pakke parmaskinke
Sådan gør du
- Skær kartofler og jordskokker i mindre stykker og kom dem i en gryde med vand, bouillon, persille og timian. Jeg bandt persille og timian sammen med kødsnor, så det var let af fiske op igen.
- Bring det i kog, under låg, skru ned og lad det småkoge i ca. 25 minutter, til kartofler og jordskokker er møre.
- Fjern krydderurterne, tilsæt mascarpone og blend suppen til den er helt glat.
- Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Grill parmaskinken i ovnen til den bliver sprød og gylden, hold godt øje med den, for pludselig går det stærkt. Bræk den i mindre stykker.
- Dup de tynde jordskokkeskiver godt tørre. Varm lidt olivenolie op på en pande og steg dem sprøde og gyldne på begge sider. Lad dem dryppe af på lidt køkkenrulle.
- Server suppen rygende varm med stykker af parmaskinke og jordskokkechips.
Næringsindhold
Tips
Den skønne rodfrugtsuppe serveres straks - gerne sammen med et stykke nybagt flute.
Se også disse lækre supper:
Del dine ideer og tanker med os andre her: