Ribeye steak er en fantastisk bøf, som kan serveres med Pommes Anna og en god pebersauce. Stegetiden er 2-3 minutter på hver side - på grill eller pande.
Ribeye steak udskæres af oksefilet, og på grund af fedtmarmoreringen får du her en super god bøf.
Den er perfekt at smide på grillen, men kan selvfølgelig også laves på panden.
Jeg har her grillet ribeye steak i min Weber Q3200 gasgrill, hvor det sker med fuld og direkte varme.
Stegetiden er selvfølgelig afhængig af hvordan du ønsker din bøf, hvor stor bøffen er - og varmen på din grill eller pande.
Men en normal bøf af oksefilet på cirka 200 gram skal have cirka tre minutter på hver side for at være stegt medium.
Hvordan skal man så krydre sin ribeye steak? Jeg synes personligt kødet er så smagfuldt i sig selv, at du blot skal bruge salt og friskkværnet peber.
Du kan også anvende min grill-rub, der er et lækkert krydderi.
Opskrift på ribeye steak med pommes Anna
Ribeye steak med Pommes Anna og pebersauce
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
Sådan gør du
- Tag bøfferne ud af køleskabet en times tid før du skal i gang med at grille eller pandestege dem.
- Giv dem en god omgang groft salt, og lad dem trække saltet ved stuetemperatur.
- Tænd grillen - bare giv den fuld gas. Steger du bøffen på panden skal det også ske ved en rigtig god varme.
- Bøfferne skal grilles ved direkte varme, så begge brændere skal tændes.
- Når grillen er rygende varm, lægger du kødet på.
- Hvor længe skal bøfferne så grilles/steges? Det afhænger som sagt af flere ting, men en almindelig ribeye steak på omkring 200 gram skal have cirka tre minutter på hver side.
- Så er bøffen medium, og sådan foretrækker jeg dem. Hvis du ønsker ribeye mere rødt i kødet, giver du den et halvt minut mindre, og er du til gennemstegt oksekød, ja så giver du bøfferne et halvt til et helt minut mere. Har du tykkere bøffer er stegetiden selvfølgelig lidt længere.
Pommes Anna
- Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver, gerne med et mandolinjern.
- Find en form frem, jeg bruger som sagt gerne en sandkageform. Pensl den med smeltet smør.
- Læg så et lag kartofler i bunden, pensl med smør, og drys en smule timian på. Krydr også ganske lidt fint salt og friskkværnet peber.
- Husk ikke at bruge for meget salt og peber mellem lagene, da der kommer en del lag - og så risikerer du, at din Pommes Anna bliver for saltet!
- Nu fortsætter du med samme fremgangsmåde lag for lag, hvor du efter hvert lag pensler med smør, drysser lidt timian og krydrer med en smule salt og peber. Men pas på med salt og peber - der er jo også salt i smørret!
- Når du er færdig - du skal også slutte af med et lag kartofler, der pensles med smør og drysses med lidt timian, salt og peber, skal kartoffelkagen bages i ovnen.
- Dæk formen til med sølvpapir, sørg for det lukker tæt omkring formen! Bag så din Pommes Anna i en time ved 200 grader varmluft midt i ovnen.
- Tag formen ud af ovnen, og fjern sølvpapiret (pas på dampen). Nu skal kartoffelkagen under pres. Læg et stykke sølvpapir ned over kartoffelkagen, og sæt en form eller andet ned på kagen. Læg også noget tungt på, så din Pommes Anna bliver presset sammen.
- Nu skal den på køl - og den må gerne stå sådan i et døgn. Mindre kan også gøre det - men helst ikke under tre timer, så både kartofler og smør når at sætte sig.
- Inden servering skal Pommes Anna i ovnen. Vend den ud af formen, så bunden vender op. Med en skarp kniv skærer du den nu ud i passende stykker.
- Bag dem 15 minutter ved 225 grader i ovnen ved varmluft, så den lige når at blive lidt sprød og gylden.
Tips til stegning og servering
Lad være med at købe mindre bøffer end 200 gram, da det simpelthen er for svært stege dem møre samtidig med, at har mindre saft og smag i sig.
Lad bøfferne hvile utildækket i fem minutter efter grilling eller pandestegning, og krydr med friskkværnet peber ved servering.
Anret gerne med lidt friskplukket timian oven på bøffen - det ser både godt ud, og giver en fortrinlig smag til kødet.
Brug denne opskrift på en skøn pebersovs, hvis du ønsker at have sauce til din ret:
Kom med din kommentar her