Ribbensteg i stegepose giver dig stadigvæk sprøde svær! Giv sværene en god omgang salt, og steg så ribbenstegen i et par timer i ovnen.
Du sparer dig selv for noget griseri ved, at lave en ribbensteg i stegepose - fremfor i et ildfast fad, hvor fedtet vil sprøjte ovnen til.
Og på trods af stegeposen får du stadig meget sprøde svær. Det er ikke noget problem.
Oven i hatten får du så også en ribbensteg, der er så saftig og mør, at du skal lade den køle af før du skærer stegen ud.
Ellers vil den simpelthen falde helt fra hinanden.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til ribbensteg i stegepose
1,2 kilo god ribbensteg uden ben
Salt og friskkværnet peber
+ eventuelt lidt hjemmelavet rub
Fremgangsmåde
- Dup først ribbenstegen tør med lidt køkkenrulle, og tjek at alle sværene er skæret helt ned til kødet. Det er især i siderne det kan smutte for slagteren.
- Gnid så salt ned mellem ALLE svær.
- Vend stegen om, og krydr den i bunden med lidt salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt rub eller andet grillkrydderi.
- Læg nu forsigtigt ribbenstegen ned i en stegepose, og luk posen til. OBS: Der skal ikke vand eller anden væde ned i posen. Men hvis du vil have lidt til en god sovs efterfølgende, så kan du tilsætte lidt fond.
- Prik et par huller i toppen af stegeposen, så dampen kan slippe ud.
- Læg stegeposen med ribbenstegen i et ildfast fad, og steg den nu i ovnen ved 190 grader varmluft. Den skal have cirka to timer.
- Tag ribbenstegen ud af ovnen, og skær stegeposen op. Men pas på - dampen er MEGET varm.
Læg forsigtigt stegen over på et skærebræt, og lad den køle af.
Ribbenstegen er nemlig så mør nu, at den falder fra hinanden. Så vent lidt med at skære, og lav gerne ribbenstegen i god tid.
Den passer perfekt til lørdagsfrokosten med et stykke sønderjysk rugbrød under - og en god øl i glasset.
Eller med røsti kartofler, dampet broccoli og en brun sovs.
Se også mine opskrifter på: