En god og nem opskrift på Red Velvet muffins (cupcakes), der laves med en Philadelphia flødeost frosting. Klassisk amerikansk kage med en flot, rød farve.
Red Velvet muffins og kager er så smukke med deres dybrøde farve og den hvide frosting ovenpå - og så er det så englene synger, når man tager et bid.
Egentlig er det vel den smukke farve og navn, der har gjort dem så populære, for det er jo ikke fordi de smager anderledes end andre kager.
Men lækre er de - og så er de ret nemme at bage selv.
Opskriften giver 14 smukke muffins.
Opskrift på Red Velvet muffins
Ingredienser
- 250 g mel
- ½ tsk. salt
- 2 spsk. usødet kakao
- 115 g smør - blødt
- 3 æg - 2 hvis de er store
- 1 tsk. vanilje ekstrakt
- 275 g sukker
- rød frugtfarve - passende mængde
- 240 ml kærnemælk
- 1 tsk. hvid eddike
- 1 tsk. bagepulver
Frosting
- 100 g usaltet smør - blødt
- 1 Philidelphia flødeost naturel - stuetemperatur
- 1 tsk. vaniljeekstrakt
- flormelis - efter smag
Pynt
- kokosflager eller kokosmel
Sådan gør du
- Sigt mel, salt og usødet kakao sammen i en skål.
- I en anden skål piskes det bløde smør sammen med sukker i nogle minutter (brug en el-mikser eller en røremaskine). Tilsæt æggene et ad gangen og pisk rigtig godt efter hvert. Tilsæt vaniljeekstrakt og pisk igen i et minuts tid.
- Rør kærnemælk og rød frugtfarve sammen i en skål.
- Sæt el-mikseren/røremaskinen på laveste hastighed og tilsæt halvdelen af melblandingen, når det er rør ud tilsættes kærnemælken (stadig på laveste hastighed) og når det er rørt ud, det sidste af melblandingen. Rør til det netop er blandet.
- I en lille beholder blandes bagepulver og eddike, lad det bruse op og tilsæt det så til dejen. Vend det hurtigt i dejen med en dejskraber og fordel så dejen i muffinsforme (eller i 2 springforme hvis det skal være til en kage).
- Bag ved 175 grader i ca. 15-17 minutter (husk ovne varierer) så tjek at dem.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem køle HELT af inden de pyntes med frosting.
Frosting
- Pisk smør og flødeost sammen til en glat masse. Rør vaniljeekstrakt i og tilsæt flormelis efter smag. Personligt bryder jeg mig ikke om hvis det er alt for sødt, men det bestemmer du.
- Drys til sidst med kokosmel eller kokosflager.
Næringsindhold
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments