En god opskrift på verdens bedste rabarber trifli, der laves med rabarberkompot, knuste makroner og en lækker vaniljecreme.
Til en dejlig rabarber trifli skal du bruge:
500 rabarber
200 gram rørsukker
1 teskefuld vaniljesukker
50 gram makroner
Til råcreme bruger du
2,5 deciliter piskefløde
2 pasteuriserede æggeblommer
1 teskefuld vaniljesukker
1 spiseskefuld flormelis
Sådan laver du verdens bedste rabarber trifli med råcreme:
Skyl rabarberstilkene grundigt, skær rodstykket fra.
Skær så rabarberne i tynde skiver, og kom dem i en skål. Drys rørsukker over, og lad dem nu stå i en times tid på køkkenbordet.
Kom dem op i en gryde, og kog dem ved svag varme i 15 minutter, så du nu har en dejlig rabarberkompot.
Kom vaniljesukker i, og lad nu rabarberkompotten køle af.
Råcreme laver du ved at piske de pasteuriserede æggeblommer med flormelis og vaniljesukker i en skål.
I en anden skål pisker du fløden til en flødeskum,
Vend nu forsigtigt flødeskummet i råcremen, så du ikke slår for meget luft ud af den.
Anret nu dig rabarber trifli en flot serveringsskål eller i mindre glas.
Først kommer du rabarberkompot nederst, så et lille lag knuste makroner, inden du slutter af med et lag råcreme.
Rabarber trifli er en klassisk dessert, der laves af rabarberkompot, knuste makroner og en råcreme. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her