Den bedste opskrift på en rabarber crumble, der er en rabarberkage eller rabarbertærte med friske rabarber og en skøn smuldredej med vanilje.
Hvad er næsten mere lækkert end en nybagt rabarber crumble. Kagen er samtidig nem at lave, og den serveres naturligvis med enten letpisket flødeskum eller en god creme fraiche.
Opskriften rækker til mindst seks personer.
Opskrift på rabarber crumble
300 gram rabarber
75 gram økologisk rørsukker
100 gram koldt smør i mindre tern
150 gram hvedemel
75 gram brun farin
2 teskefulde vaniljesukker
Sådan laver du den bedste rabarber crumble
- Vask rabarberne grundigt (få al jord vasket af), og skær dem så i skiver på cirka en centimeters tykkelse. Ikke tykkere.
- Kom dem i et ildfast fad eller en form. Jeg har her bagt rabarberkagen i en éngangsform, som kan købes i mange supermarkeder, men brug hvad du har.
- Drys rørsukker over rabarberne.
- I en skål kommer du nu hvedemel, smør, brun farin og vaniljesukker.
- Smuldr dejen godt sammen mellem fingrene, så du til sidst har en smuldredej, der minder om brødkrummer. Det er ret hurtigt at gøre.
- Fordel smuldredejen over rabarberstykkerne i fadet eller formen.
- Bag nu rabarbercrumblen i ovnen ved 185 grader varmluft, hvor den skal have cirka 20-22 minutter. Pas på med ikke at overbage kagen, da den så hurtigt bliver for tør.
Servering
Tag rabarberkagen ud af ovnen, og lad den køle af i et kvarters tid inden servering.
Servér rabarbercrublekagen med letpisket flødeskum, creme fraiche eller en vanilje parfait.
Bagetid
Bagetid for rabarber crumble er cirka 20-22 minutter ved 185 grader varmluft
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er kage med rabarber, den hjemmelavede rabarbersaft og rabarbergrød.