• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter på god mad.

Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Brød
    • Dessert
    • Drikke
    • Forretter
    • Hovedretter
    • Kager
    • Morgenmad
    • Salater
    • Sovs
    • Søde sager
    • Tilbehør
    • Vegetar
  • Quiz
  • Køb app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
  • Login
  • Log ud
  • Huskelisten
Forside » Opskrifter » Hovedretter » Opskrift: Porchetta i gasgrill skal grilles i to timer
Opskrift: Porchetta i gasgrill skal grilles i to timer

Opskrift: Porchetta i gasgrill skal grilles i to timer

Udgivet: 15. maj 2017 Opdateret: 3. december 2018 af Madensverden.dkKategori:Hovedretter

27
DEL
DelPinterestPrintNyhedsbrev
MailTwitterGoogleDiggStumbleuponVkTumblrSkypeFlipboard

Porchetta i gasgrill bliver super mør, og samtidig får du den sprødeste svær.

Stegetiden er to timer, og her har jeg grillet porchetta i min Weber Q3200.

Porchetta i gasgrill er efterhånden blevet en klassiker herhjemme.

Den italienske rullesteg med blandt andet rosmarin og hvidløg er meget nem at at lave, og her får du min opskrift på hvordan du laver den i grillen.

Porchetta bliver lavet af svineslag, som du så fylder med forskellige ting. Den kan varieres på mange måder.

Her har jeg dog købt en færdig rullesteg ved slagteren, og det er dog lidt nemmere. Og bestemt godt.

Porchetta er heller ikke blandt det dyreste kød, så du får faktisk også en del gæstemad for rimelige penge.

Hvordan får du så sprøde svær på porchetta i gasgrill? Giv sværene en omgang fint salt lige inden du vipper den i grillen – sprødere svær har du aldrig fået!

Du skal grille porchetta ved indirekte varme, hvor den midterste brænder er slukket. Du kan også lave den i en kuglegrill, og her gælder samme regel om indirekte varme – og en temperatur i grillen på lige omkring 200 grader.

Tilbehør til porchetta: Ovnbagte kartofler med balsamico og oregano

Du skal bruge – giver porchetta til 6 personer:

1,6 kilo porchetta
Lidt salt

Sådan laver du porchetta i gasgrill:

  1. Du skal grille porchettaen med kødsnoren på. Så tjek at rullestegen er godt snøret, og at sværene er skåret helt igennem. Ellers er de lidt sværere (!) at få helt sprøde.
  2. Find et fad eller en aluminiumsbakke frem, samt en rist der passer ned i den. Stil risten over fadet/bakken, og og læg porchettaen ned i den. Giv sværene en god omgang salt, og hæld lidt vand i fadet.
  3. Tænd din gasgrill op på fuld skrald med begge brændere, og varm grillen godt igennem. Når den når 250 grader, slukker du den midteste brænder (griller ved indirekte varme), og sætter fadet på risten på midten i grillen. Luk låget.
  4. Nu skal du holde en temperatur på lige omkring 200 grader de næste to timer.
  5. Tjek lige til din rullesteg en gang undervejs – du skal formentlig lige have fyldt lidt ekstra vand i fadet, så det ikke brænder på.
  6. Efter næsten to timer i gasgrillen, stikker du et stegetermometer i din porchetta. Den skal have en kernetemperatur på 75 grader. Grill videre hvis ikke stegen endnu har nået de 75 grader, men det plejer at passe med to timers stegetid
  7. Tag porchettaen af grillen, og lad den hvile i 15 minutter inden udskæring. Du må IKKE overdække den under hviletiden, da sværene så mister deres sprødhed!
Hvad synes du om denne opskrift?
Sending
Stem her
3.57 (7 stemmer)

Din huskeliste

Under hver opskrift kan du tilføje den til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.

Om opskriften

Jeg håber du kan lide opskriften, og husk at du altid kan klikke på links i opskrifterne, hvor du vil finde flere opskrifter med de enkelte ingredienser eller lignende forslag. I menu-linjen øverst finder du genveje til de mest brugte funktioner på Madens Verden. God fornøjelse.

Søg opskrift på Madens Verden

« Hakkebøffer i ovn med bløde løg og brun sovs
Hjemmelavede pølsehorn uden sukker »

2 kommentarer

  1. Dalager 26. maj 2016

    Hæld evt lidt rødvin/portvin og vand i foliebakken den sidste halve times tid, så kan du lave en konge sovs bagefter

  2. Guffeliguf.dk 27. maj 2016

    Hej Dalager
    Oh yeah – og man kan jo altid smage den til med lidt kalvefond 🙂
    Bedste hilsner
    Holger
    Guffeliguf.dk

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

Har du en bruger?

Log ind / Opret dig som bruger

Søg opskrift her

Mest populære lige nu

  • Nem æblestang med creme og marcipan
  • Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs
  • Madplan uge 8: Nem hverdagsmad til hele ugen
  • Kylling med bacon, porre og spinat i fad
  • Bucatini med vegetarisk tomat- og grøntsagssauce
  • Sådan laver du stegt kylling i ovn – med stegetid
  • Karrysuppe med kylling – nem opskrift på 25 minutter
  • Hvidkål – Opskrifter, fakta og næringsindhold
  • Gammeldags forloren hare med vildtsovs – mormors farsbrød
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn

Om Madens Verden

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Her finder du de bedste opskrifter, som jeg forsøger at gøre så nemme og forståelige som muligt. Det er nemlig ikke så svært at lave god mad. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

>> Læs mere her på denne side...

>> Tilfreds? Anbefal os her

Ny Madens Verden app

Senest tilføjede opskrifter

  • Nyretapper – opskrift, stegetid og de gode tips
  • Fiskefilet i pankorasp a la Thomas Pasfall
  • Bucatini med vegetarisk tomat- og grøntsagssauce
  • Nem æblestang med creme og marcipan
  • Madplan uge 8: Nem hverdagsmad til hele ugen

Få nyhedsbrev med de bedste opskrifter


Tilmeld dig nyhedsbrevet til Madensverden.dk, hvor alle kan lave god mad. Her er nemme opskrifter på virkelig god mad.

Ja tak



Populære søgninger lige nu

Footer

Mere inspiration

blødkogt æg

Blødkogt æg – alletiders bedste opskrift med kogetid

Den perfekte kogetid for rosenkål er cirka syv minutter, og du får de bedste kogte rosenkål ved at koge dem sammen med lidt eddike og sukker. Foto: Madensverden.dk.

Kogetid for rosenkål: Undgå smagen af prut

Lav den bedste omgang stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill. Som du kan se på billedet, kan de med fordel lægge nogle kviste rosmarin ned til kartofler og flæskeskiver, hvorefter det hele grilles i en times tid ved indirekte varme. Foto: Madensverden.dk.

Stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill

Lækre og ovnbagte tomater, der bages i 20 minutter med lidt balsamico og timian. Tomaterne er gode til en bøf eller andet oksekød. Foto: Madensverden.dk.

Ovnbagte tomater med timian (tomater i ovn)

Grillet blomkål opskrift

Grillet blomkål med persille (tilbehør)

Glaseret hamburgerryg som den skal se ud. Den er både mør og saftig, og glaseringen giver lige det sidste til smagen. Glaseringen laves af sennep, brun farin og rasp. Foto: Madensverden.dk.

Glaseret hamburgerryg (bedste metode)

En dejlig hjertesalat med feldsalat, tomater og agurk, som dryppes med en hjemmelavet marinade med honning, olie og balsamico. Foto: Madensverden.dk.

Hjertesalat med feldsalat, tomater og agurk

Saftig kyllingefilet med paprika. Bank kyllingekødet let med en kagerulle, så det blot er en omkring en centimeter tykt. Steg på panden i et par minutter på hver side ved en god varme. Foto: Guffeliguf.dk.

Kyllingefilet med paprika

Anbefalinger fra brugerne

Anbefaler de super lækre boller

Jeg kan helt klart anbefale de klassiske boller her på siden. De er super lækre og luftige. Mmm, siger jeg bare!!

billede med boller på bageplade
Mercedes
Se alle anbefalinger her

Dejligt med så mange ovnretter

Tak for nogle dejlige og nemme opskrifter. Jeg har som forholdsvis ny bruger allerede haft meget glæde af dem. Det er specielt dejligt med så mange ovnretter. Ulla Marqversen

Ulla Marqversen
Se alle anbefalinger her

Alletiders opskrifts samling

Alletiders opskrifts samling, studerer nøje opskrifterne igennem, og får lyst til at afprøve dem. Hilsen Britta

Britta Sørensen
Se alle anbefalinger her

Overskuelige opskrifter

Jeg vil på det varmeste anbefale Madens Verden, opskrifterne er overskuelige, og resultatet er altid godt. Jeg takker mange gange, da jeg ikke er nogen kok, men følger jeg jeres opskrifter, har resultatet været godt. Med venlig hilsen Lisbeth

Lisbeth
Se alle anbefalinger her

Gode og velsmagende retter

Gode velsmagende retter der er lette at lave. VH Kjeld

Kjeld Brask
Se alle anbefalinger her

Opskrifterne er nemme at gå til

Hej Holger. Jeg har altid været glad for at lave mad og i en travl hverdag med tenagebørn, må det også gerne være nemt,hurtigt og lækkert. Din opskrifter er dejlige nemme at gå til, samt der er rigtig mange inspirerende… Læs hele anbefalingen her… “Opskrifterne er nemme at gå til”

Steen Jimmy Petersen
Se alle anbefalinger her

Jeg kan varmt anbefale siden

Jeg kan varmt anbefale siden her. Mange af opskrifterne er nemme og hurtige at gå igang. Så er det bare op til dig, at bestemme dig for hvad du / familien har lyst i dag. Bon appetit 🙂 VH Carsten Veisig

Carsten Veisig
Se alle anbefalinger her

Gode opskrifter til grillen

Jeg elsker at grille og har fået mange fantastiske opskrifter til min gasgrill her i Madens Verden.

Jan Maarlev
Se alle anbefalinger her

Inspirerende blog

Jeg har prøvet at bage mange rugbrød og aldrig været heldig med det. Men dit rugbrød er helt fantastisk. Tager lang tid men god mad tager jo lang tid. Hjertelig tak for opskriften og en inspirerende blog.

Alice Schack Furuberg
Se alle anbefalinger her

Gode råd og opskrifter

Du kommer med mange gode råd og nogle gode opskrifter, som jeg kan bruge. Maria Albrechtsen

Maria Albrechtsen
Se alle anbefalinger her

Det er en fantastisk hjemmeside

Det er en fantastisk hjemmeside. Bruger den rigtig meget – og er helt vild med søgefunktionen 👍 Virkelig gode opskrifter 😉😉 Hanne Damkjær

Hanne Damkjær
Se alle anbefalinger her

Nu kan jeg få maden til at smage af noget!

Hej Holger Tusind, tusind tak for denne fantastiske side. Jeg er blevet totalt afhængig af dine skønne og let tilgængelige opskrifter. Nu kan jeg få maden til at smage af andet af noget, og råvarerne er noget man kan få… Læs hele anbefalingen her… “Nu kan jeg få maden til at smage af noget!”

Lisbeth Hesselholt Andersen
Se alle anbefalinger her

Varm anbefaling

Hvis jeg leder efter en eller anden opskrift er det første sted jeg kigger helt sikkert Madens Verden . Fantastisk godt og nemt forklaret og indtil nu er der ikke noget der er mislykket . Kan VARMT anbefales. Keep going… Læs hele anbefalingen her… “Varm anbefaling”

Dorte Ettner
Se alle anbefalinger her

Har prøvet verdens bedste rundstykker.

Har prøvet verdens bedste rundstykker. og de var det Bløddejen fungerer også.

Bjørn Petersen
Se alle anbefalinger her

Jeg er vildt begejstret for opskrifterne

Havde jeg bare opdaget din side noget før.. Jeg er vildt begejstret. Så nu må jeg igang med gryderne og dine opskrifter, efter jeg er blevet enkemand.. Ha’ en god dag VH Kjeld Christensen

Kjeld Christensen
Se alle anbefalinger her

Stor glæde af opskrifterne

Hej. Jeg får dine opskrifter på min mobil. Jeg har lavet mad i mange år, men har stor glæde af dine opskrifter, for en gammel hund kan også lære nye kunster. Når dine opskrifter, kommer på mobilen, giver de ofte… Læs hele anbefalingen her… “Stor glæde af opskrifterne”

Palle
Se alle anbefalinger her

Rigtig gode velsmagende retter

Er lige begyndt, tak for gode og nemme opskrifter. Rigtig gode velsmagende retter, som jeg vil bruge meget. MVH Niels Peter Kjer

Niels peter kjer
Se alle anbefalinger her

Forloren mørbrad med luftig kartoffelmos er en super ret

Forloren Mørbrad med luftig kartoffelmos og dampede Brcocoli.ken som blev erstattet med Rødvi Fulgte opskriften undtaget Cherry Eddi som blev erstattet med Æblesider eddike og et stort Elstar æble i.skåret i 4 stykker. Kartoffelmosen blev lavet af 3 bagekartofler og… Læs hele anbefalingen her… “Forloren mørbrad med luftig kartoffelmos er en super ret”

LARS S.M.
Se alle anbefalinger her

Verdens bedste kogebog

Madens verden er ganske enkelt verdens bedste kogebog. Man kan finde ALT hvad der er værd at vide om mad- skrevet så alle kan forstå det. Jeg bruger Madens Verden hver dag for ny inspiration.

Bente Petersen
Se alle anbefalinger her

Størst på kager

Størst på det du bruger til kager. VH Eva

eva lindtoft sørensen
Se alle anbefalinger her

Lækker jægergryde

Jeg har prøvet at lave jægergryden med ris og cocktail pølser. Vil varmt anbefale den den var virkelig god og smagfuld. Den får 5 stjerner med en pil opad.

Erland Søndergaard Hansen
Se alle anbefalinger her

I giver mig altid gode ideer til aftensmaden

Jeg synes, at I er pragtfulde. Når man ikke lige ved, hvad mad man skal lave til aften, slår jeg da lige op på madens verden. I kan altid give en ide. Anne Marie

Anne Marie Westerberg
Se alle anbefalinger her

Nemme opskrifter

Jeg kan godt lide dine opskrifter. De er lige til at gå til. Kirsten

Kirsten
Se alle anbefalinger her

Gode opskrifter til en travl hverdag

Så mange gode opskrifter og ideer til god mad. Mange nemme og simple i en travl hverdag, og er så velsmagende og sunde.

Thomas H. Pedersen
Se alle anbefalinger her

Nemme og forståelige opskrifter

Her i huset er vi gamle folk, og kan ikke rigtig med alle de nye sære ting der bruges til mad. Men gode gammeldags retter, med grøntsager til, kan vi li`- Og blandt opskrifterne her er inspiration til at gøre… Læs hele anbefalingen her… “Nemme og forståelige opskrifter”

elly elversøe
Se alle anbefalinger her

Er blevet afhængig af siden

Jeg har efterhånden prøvet en del af madensverdens opskrifter både til vores aftensmad og til vores hjemmebag og hver gang er det blevet en velsmagende og stor succes. Selv min mand kan være mere med, er så dejligt , vi… Læs hele anbefalingen her… “Er blevet afhængig af siden”

Line Bavnsfelt
Se alle anbefalinger her

Altid velsmagende mad

Glad for denne side og bruger den flittigt. Altid velsmagende og lækker mad fra denne side.

Susanne Bjødstrup Laugesen
Se alle anbefalinger her

Bruger mange af dine opskrifter

Jeg syntes det er en rigtig god side du har lavet. Vi bruger mange af dine opskrifter, speciel gryderetterne. Tak for en god side. Thomas

thomas
Se alle anbefalinger her

Meget tilfreds med masser af grønt

Jeg er meget tilfreds og det er kun 14 dage siden jeg prøvede dine opskrifter. Meget varieret og masser af “grønt” tak. VH Britt

britt andersen
Se alle anbefalinger her

Fantastisk bagt æggekage

Fantastisk bagt æggekage👍😊. Så kan den ikke blive bedre😊🌺 Ann

Ann
Se alle anbefalinger her

Lækker mad

Det er rigtig lækker mad. Og der er nok af den. Tak for en fantastisk netkogebog, vil klart anbefale den

Christina Vinsti Green Rasmussen
Se alle anbefalinger her

Meget tilfreds

Gode på alle opskrifter. Er meget tilfreds.

HJ
Se alle anbefalinger her

Stor fan af Madens Verden

Jeg er stor fan af Madens Verden, bruger ikke andet. Skønne og nemme opskrifter 🙌 Lisa Andersen

Lisa Andersen
Se alle anbefalinger her

Aldrig har stegt flæsk smagt bedre

Stegt flæsk. Jeg er simpelthen så glad for den opskrift i viser. Aldrig har stegt flæsk været mere lækkert, og med sprød svær. Men man skal være over det de sidste 10 minutter hvor temperaturen bliver hævet til 230 –… Læs hele anbefalingen her… “Aldrig har stegt flæsk smagt bedre”

Per Vinther Nielsen
Se alle anbefalinger her

Vild med opskrifterne

Jeg er VILD med denne side – får en masse god inspiration til madlavningen … og har aldrig været uheldig med jeres opskrifter  I LOVE IT 

Vibeke Møller Pedersen
Se alle anbefalinger her

Jeg er SÅ glad for Madens Verden

Asparges med bacon, som jeg nettopp så, der vil jeg absolutt anbefale å surre litt gul smelteost rundt aspargesene før man dekker dem med bacon……. Herlig! Jeg er SÅ glad for at jeg ble obs på nettstedet Madens Verden, og… Læs hele anbefalingen her… “Jeg er SÅ glad for Madens Verden”

Tor Bille Langeland
Se alle anbefalinger her

Copyright © 2019 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.OKLæs mere