Pommes frites i ovn er mindre fedtholdige end de klassiske, friturestegte fritter. Disse er lavet af bagekartofler, der stilles i koldt vand en times tid.
Pommes frites i ovn er nemme at lave, og de er gode at lave af bagekartofler.
Du skal beregne cirka en bagekartoffel pr. person, medmindre du selvfølgelig er fuldstændig vild med pommes frites - og derfor kan spise flere.
Husk altid at tjekke bagekartoflerne grundigt i supermarkedet, så du undgår kartofler med grønne pletter.
Kartofler med grønne pletter skal altid kasseres - det er IKKE nok at skære det grønne fra.
Og man ser desværre alt for ofte grønne kartofler i supermarkederne, fordi kartoflerne ligger fremme i lyset.
Opskrift på pommes frites i ovn
Pommes frites i ovn - skal kun bages i en halv time
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
- 4 store bagekartofler
- 1 tsk groft salt
- 0.5 dl olivenolie
Sådan gør du
- Skær bagekartoflerne til, så du fjerner det yderste på fire sider, og dermed har en stor firkant tilbage.
- Skær nu bagekartoflerne i stænger på cirka 1 x 1 centimeter.
- Kom de rå fritter op i en skål iskoldt vand, og rør rundt med hænderne. Vi skal have mest mulig stivelse ud af kartoflerne.
- Hæld vandet fra, og fyld med en frisk omgang iskoldt vand.
- Nu skal kartoffelstængerne stå i vandet i en times tid.
- Hæld så vandet fra, og kom kartoflerne ud på et rent viskestykke. Dup al vandet af stængerne.
- Kom dem tilbage i en tør skål, hvor de får selskab af olivenolie og groft salt. Bland det forsigtigt sammen, så du får olie og salt på alle pommes frites.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og læg nu dine pommes frites på. Læg dem så de ikke rører hinanden under bagningen.
- Bag dem midt i ovnen i 30 minutter ved 200 grader varmluft.
- Tag dem ud, og hæld dem forsigtigt i et fad. Drys eventuelt med lidt groft salt.
Hjemmelavede pommes frites er selvfølgelig helt perfekte til en god bøf, minutbøf eller en intervalstegt culotte.
Og så er bearnaisesauce eller en bearnaisedressing fantastisk dip til fritterne.
Kom med din kommentar her