Nem opskrift på gode pizzasnegle, pølsehorn og minipizzaer i én og samme opskrift. Dermed kan du bage dem alle, og derefter fryse ned til brug i madpakken.
Gode pizzasnegle, pølsehorn og minipizzaer er populære hos børn til både måltider og madpakken.
Men når du nu er i gang alligevel med pizzadejen, hvorfor så ikke gøre det endnu ere festligt, og lave flere varianter.
Du kan hurtigt lave en lille og meget børnevenlig buffet med pizzasnegle, minipizzaer og pølsehorn.
Altsammen ud af samme portion dej.
Og så er det velegnet til fryseren. Frys det ned straks efter bagning, og tag det op den dag du skal bruge det.
Hvis du tager pizzasnegle op om morgenen, er de klar og optøede til frokost.
Her er dejen lavet med italiensk mel tipo 00, men du kan sagtens erstatte 150 gram af melet med en fuldkornsmel.
Ingredienser til gode pizzasnegle
750 gram italiensk hvedemel tipo 00
40 gram gær
Cirka 5 deciliter lunkent vand
2 spiseskefulde olivenolie
1 teskefuld fint salt
Til fyld og topping
Tomatsauce eller pizzasauce
Tomater i kvarte
Mozzarella
Brunchpølser
Pepperoni
Parmaskinke
Frisk basilikum
Tørret oregano
Salat med rucola
Fremgangsmåde
- Kom lunkent vand og gær op i skålen til din røremaskine, og rør gæren ud i vandet.
- Tilsæt så salt, olivenolie og mel, og ælt dejen godt igennem ved laveste hastighed. Dejen skal være smidig og ikke for hård, så tilsæt eventuelt mere lidt mere vand eller mel. Ælt dejen igennem i 10 minutter.
- Du kan selvfølgelig også ælte dejen i hånden, men det tager lidt tid.
- Læg et viskestykke over skålen, og sæt dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter.
Tag så pizzadejen ud på et meldrysset bord - husk altid at have masser af mel på bordet når du laver pizza!
Sådan laves pizzasnegle
Tag et stykke af dejen, og rul den ud til en firkant på cirka 30 gange 20 centimeter.
Smør en god omgang pizzasauce ud over dejen, og giv den også en venlig omgang tørret oregano.
Læg også fire skiver god parmaskinke ud over dejen, og rul den forsigtigt sammen til en roulade.
Skær pizzasnegle ud i cirka to centimeters tykkelse, og fold flappen op under sneglene.
Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 225 grader varmluft. De skal have cirka 10 minutter.
Tag dem ud, og læg dem på en rist, så de ikke bliver for bløde i bunden.
Sådan laves minipizzaer
Rul dejen ud, og udstik med en mellem skål eller andet i den størrelse du ønsker.
Smør med pizzasauce og drys med tørret oregano. Læg eventuelt pepperoni og en skive mozzarealla på.
Bag minipizzaerne ved 225 grader varmluft i 7-8 minutter.
Topping kan være rucola, tomater og parmaskinke.
Sådan laves pølsehorn
Rul dejen ud til en aflang firkant, som du skærer ud i trekanter.
Læg en brunchpølse på, og rul sammen. Du kan eventuelt også smøre dejen med pizzasauce inden sammenrulning. Det er en smagssag 🙂
Bag pølsehorn ved 225 grader varmluft i cirka 10-12 minutter.
Del dine ideer og tanker med os andre her: