Her får du den bedste opskrift på pizzadej med bageenzymer. En nem og virkelig god dej til pizza, som laves med den italienske tipo 00 hvedemel.
Flere af jer har efterspurgt en opskrift på pizzadej med bageenzymer, så den har jeg eksperimenteret lidt med.
Konklusionen er, at der faktisk ikke er en kæmpestor forskel på en pizza med eller uden bageenzymer. Men noget er der faktisk at hente ved at anvende de såkaldte pizzaenzymer.
For pizzadej med bageenzymer giver en lidt mere sprød pizza, og så er dejen nemmere at rulle ud. Ja, faktisk kan du trykke pizzadejen ud uden at bruge en kagerulle til det. Så dejen er nemmere at arbejde med.
Desuden er der noget i forhold til holdbarheden, hvor pizza bagt med pizzaenzymer virker til at holde sig bedre dagen efter. Det handler om sprødheden.
Det er jo relevant hvis du skal have en rest pizza med i madpakken.
Pizzadej uden enzymer
Så mens jeg bestemt synes du skal prøve at bage pizza med bageenzymer, så kan du samtidig sagtens anvende denne opskrift uden enzymerne.
Du får stadig en fantastisk lækker og sprød pizza.
Opskriften på pizzadejen er beregnet til fire personer.
Det betyder, at du laver så mange pizzaer ud af af dejen som nødvendigt, men selv de helt tynde pizzaer mætter altså godt.
Opskrift på pizzadej med bageenzymer
Ingredienser
- 450 gram vand - lunkent
- 30 gram gær
- 700 gram hvedemel - tipo 00
- 15 gram bageenzymer - til pizza (pizzaenzymer)
- 12 gram salt
- 30 gram olivenolie
Sådan gør du
- Find skålen til din røremaskine frem og kom vandet i. Smuldr også gæren i og rør den ud med en ske.
- Sæt skålen på røremaskinen og montér dejkrogen.
- Vej tipo 00 hvedemel af sammen med bageenzymer til pizza og salt, og ælt det gradvist ind i dejen sammen med olien.
- Dejen starter med at være lidt tynd i konsistensen, men den æltes sammen til den helt rigtige og elastiske konsistens. Så hav tålmodighed.
- Ælt din pizzadej i mindst 10 minutter ved middel hastighed - gerne fem minutter længere. Dejen er klar når den slipper siderne og har samlet sig som en klump om dejkrogen. Om nødvendigt tilsættes en smule mere mel, men det plejer ikke at være nødvendigt.
- Tag pizzadejen op og virk den op.
- Læg den i en meldrysset skål, og beklæd med husholdningsfilm og et viskestykke. Filmen gør at fugtigheden bevares i dejen.
- Lad din pizzadej med bageenzymer hæve i en times tid på køkkenbordet. Ønsker du en langtidshævet pizzadej tilsættes en mindre mængde gær.
- Tag dejen ud og del den i det antal pizzaer, som du ønsker at lave. Lad kuglerne ligge og hvile yderligere 15 minutter.
- Derefter er det blot at rulle pizzadejen ud i passende tykkelse, og derefter bage dem i ovnen ved 250 grader over- og undervarme. Helst på en bagesten.
Næringsindhold
Note
Nu har du en lækker pizza bagt af pizzadej med bageenzymer (eller pizzaenzymer), og den kan jo fyldes som du synes.
Bedre pizzaer har du aldrig fået. Med eller uden bageenzymer.
Hvor køber man pizzaenzymer?
Du kan ikke uden videre bare gå ind i dit lokale supermarked og købe pizzaenzymer.
Jeg plejer at købe dem via grillbutikken.dk, hvor de kan skaffes i forskellige mængder.
Har du erfaringer med pizzadej med bageenzymer, så del dem gerne med os andre i kommentarfeltet herunder.
Se også mine opskrifter på:

Comments
No Comments