Her får du en god opskrift på pizzaboller, der er helt perfekte til madpakken. Boller, der smager af pizza og med lækker topping.
Pizzaboller eller madpakkeboller, som vi også kalder dem, er perfekte i madkassen sammen med noget gnavegrønt.
Og så er det en hurtig madpakke, når bollerne først er bagt. I den her opskrift har jeg skåret pepperoni ud i små tern og brugt som topping.
Man kan bruge lige den pizza-topping, man har lyst til.
Jeg har brugt en blanding af revet gouda og cheddarost, da jeg havde lidt rester i køleskabet.
Prøv også at lave pizzamuffins til madpakken.
Ingredienser
- 6 dl vand lunkent
- 25 g gær
- 1 dl olie neutral
- 2 tsk. salt groft
- 300 g fuldkornsmel
- 800 gram hvedemel cirka mængde
Fyld
- 200 g pizzasauce
- 250 g goudaost revet - eller cheddarost
- pepperoni skinke, kylling eller hvad man ønsker som topping
Sådan gør du
- Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt salt og olie.
- Rør fuldkornsmel i og tilsæt så hvedemelet lidt efter lidt.
- Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning under husholdningsfilm og et viskestykke i 1 time.
- Del dejen i 10 til 12 stykker og form dem som boller.
- Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
- Tryk bollerne lidt flade.
- Kom pizzasauce på bollerne og dernæst det ønskede topping (i mit tilfælde pepperoni)
- Slut med et lag ost.
- Bages ved 200 grader varmluft i 20-25 min.
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte pizzaboller køles af på en rist.
Kan derefter evt. fryses ned indtil de skal bruges.
Se flere opskrifter med pizza:
Maiken, også kaldt Tutti, står bag opskriften. Gift med manden i mit liv, har en teenagerdatter i huset (ohhh my). Bor i Ilskov ved Herning. Er et stort madøre der lever sundt med plads til udskejelser. Elsker mad og humor. Lever for at spise og grine. Håber at kunne inspirere dig.
Møz fra Tutti.
Comments
No Comments