Pizza med gorgonzola er en klassiker. Den lækre cremede ost passer perfekt til skiver af grillet oksesteak. En usædvanlig god pizzaopskrift.
Pizza med gorgonzola er for os, der elsker en såkaldt hvid pizza. Udtrykket dækker over, at der ikke er tomatsauce på pizzabunden.
Det betyder, at osten kommer til sin ret. Det samme gør de møre, grillede oksekøds-skiver og den friske rucola.
Gorgonzola er ikke en ost for alle, derfor vil jeg anbefale at lave to pizzaer - så du også serverer en med et tykt lag mozarellaost, hvis du har gæster eller børn, der ikke bryder sig om skimmelost.
Opskrift på pizza med gorgonzola
Ingredienser
- 1 pizzabund
- 1 oksebøf god kvalitet
- 1 pakke gorgonzola
- 1 håndfuld parmesan revet
- 1 håndfuld rucola
- 150 gram portobellosvamp i tern
- 2 fed hvidløg
- salt og friskkværnet peber
- balsamico
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Skær svampene ud i store tern, pres hvidløgsfed og steg hvidløg og svampe eventuelt med et par kviste rosmarin, til svampene begynder at afgive væde. Drys med salt og peber.
- Smør bøffen med olie, salt og peber, tænd op i grillen og lad den blive helt varm. Vent med at grille bøffen, til pizzaen er i ovnen.
- Skær gorgonzola i tern så godt, du kan, da den er temmelig blød. Riv parmesanen. Bred nu mozzarella og halvdelen af gorgonzolaen ud på bunden.
- Bag pizzaen i fem minutter. Tag den ud af ovnen og kom svampene udover bunden.
- Drys med parmesan og kom resten af gorgonzolaen ud over pizzaen. Sæt den tilbage i ovnen i ca. 10 minutter.
- Imens griller du bøffen et par minutter over direkte varme i et par minutter på hver side. Tag den af grillen og vent med at skære den i skiver, til pizzaen er bagt færdig.
- Når pizzaen er færdigbagt, skærer du tynde skiver oksekød og fylder dem ud over pizzaen.
- Skyl rucola og drys det over pizzaen, hæld til sidst lidt balsamico over i små dryp og server din gorgonzolapizza.
Tips
Serveres præcis som den er, men den er selvfølgelig også god til en frisk tomatsalat eller en frisk salat med blandt andet asparges og radiser.
Hvis du ikke bryder dig om oksekød, kan du sagtens skifte kødet ud med kyllingebryst, som du marinerer og griller - eller steger - ca. ti minutter længere end steaken.
Comments
No Comments