Elsker du pizza og friturestegt mad? Så prøv Pizza Fritta, der er en friturestegt pizza. Det er ægte napolitansk street food.
Pizza Fritta er en napolitansk specialitet, der kan få tænderne til at løbe i vand for enhver elsker af pizza og friturestegt mad.
Det er nemlig noget så lækkert som en friturestegt pizza.
Forestil dig en lukket calzonepizza med cremet ricottaost, mozzarella og mortadella. I stedet for at pizzaen bages i ovnen, så kommes den i stedet i brandvarm olie og frituresteges, så den får en lækker sprød skorpe.
Napolitansk street food
Pizza Fritta siges at være en af de ældste former for pizza.
I dag er den en utrolig populær street food i Napoli, der laves på et øjeblik og er lige til at tage med og spise på farten.
Dejen bliver lækker sprød udenpå og er stadig silkeblød indeni – og sammen med det cremede fyld er det en himmerigsmundfuld!
Gode råvarer
For at få den helt rigtige smag kræves gode råvarer.
På samme måde som den autentiske napolitanske pizza skal være lavet af gode råvarer med masser af smag, så tager Pizza Fritta udgangspunkt i det samme.
Brug derfor den rigtige type mel, tipo 00, for at få den lækre fløjlsbløde dej, der bliver dejlig sprød af friturestegningen.
Betal gerne lidt ekstra for gode og smagfuld oste og en ordentlig mortadella. Der skal ikke bruges mange råvarer, så sørg for at vælge dem med omhu og gå ikke på kompromis med kvaliteten.
Opskriften her har jeg fået på en madrejse i Italien, hvor jeg var på jagt efter de bedste pizzaer i Napoli. Den er fra et af de mest berømte steder for Pizza Fritta i Napoli – nemlig Sorbillo.
I opskriften bruges den italienske pølse mortadella, men du kan også sagtens bruge skinke, salami, pepperoni eller hvad du foretrækker.
Opskrift på Pizza Fritta
Ingredienser
Dej
- 125 gram vand
- 2 gram gær
- 8 gram salt
- 205 gram hvedemel - tipo 00
Fyld
- 175 gram ricotta
- 35 gram vand
- 110 gram mozzarella
- 60 gram mortadella
- basilikum - frisk
- friskkværnet peber
- olie til friturestegning - jordnøddeolie, solsikkeolie eller rapsolie
Sådan gør du
- Udrør gæren i lunkent vand.
- Bland mel og salt sammen og kom halvdelen i vandet. Rør det sammen til en lind dej og tilsæt derefter gradvist mere mel, mens du sørger for at ælte det godt ind i dejen. Ælt til sidst dejen i 2-3 minutter.
- Form dejen til en kugle, dæk den med film og lad den hvile i 10 minutter.
- Del dejen i fire ens stykker og form dem til ensartede kugler. Lad dem hæve tildækket ved stuetemperatur i 6-8 timer.
Fyld
- Kom ricotta ost i en skål og tilsæt 70 gram vand. Rør det forsigtigt sammen til en cremet masse.
- Skær mozzarella osten i små stykker.
- Skær mortadella i små stykker.
Lav pizzaen
- Når dejen er færdighævet, formes den forsigtigt til en flad pizzabund med hænderne.
- Kom den cremede riccota på midten af dejen og fordel den lidt. Sørg for kun at komme fyld på midten af pizzadejen, så du lader de yderst 3 cm af pizzaens kant være uden fyld.
- Kom hakket mozzarella oven på ricottaosten og derefter den hakkede mortadella ovenpå mozzarellaen.
- Kom et par friske basilikumblade på toppen og krydr med friskkværnet peber.
- Tag fat i den ene ende af pizzadejen og fold den hen over midten, så du får lavet en halvcirkel (som en lukket calzonepizza). Pres kanten af pizzadejen sammen, så du får lukket åbningen helt. Det er vigtigt at sørge for, at der ikke er nogle åbninger, så fyldet ikke kan løbe ud.
- Opvarm fritureolien til cirka 200 grader.
- Tag fat i enderne på pizzaen, så dejen strækkes en smule (pas på der ikke går hul på den!), og kom den lukkede pizza i den varme olie til stegning.
- Sørg for, at den bliver stegt jævnt ved at komme lidt varm olie over dejen mens den steges, og vend den så den steges på begge sider. Flyder den meget op, kan du holde den lidt nede i olien med en ske. Steg den til den har en jævn og gyldenbrun farve.
- Tag pizzaen op når den er færdig, og fjern overskydende fedt - velbekomme!
Se også disse opskrifter på andre napolitanske specialiteter:

Comments
No Comments