Pistaciemuffins med marcipan og en top af cream cheese frosting med hakkede pistacienødder. En absolut lækkerbisken til kaffebordet.
Pistaciemuffins er nogle af de kager, som er umulige at gemme til senere, for de smager simpelthen så godt.
Disse muffins indeholder marcipan og hakkede pistacienødder, og så er toppen en frosting af cream cheese, revet citronskal og flormelis.
Og selvfølgelig er der et drys hakkede pistacienødder øverst. Uden salt. Husk det, når du køber nødderne.
Opskrift på pistaciemuffins
Ingredienser
- 200 gram marcipan groft revet
- 200 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 200 gram smør blødt
- 4 medium æg
- 60 gram hvedemel
- 50 gram pistacienødder hakket
- grøn frugtfarve frivilligt
Frosting
- 100 gram cream cheese
- 50 gram smør
- 350 gram flormelis vet. mere
- 1 tsk citronskal
- citronsaft efter smag
- pistacienødder til pynt, hakket
Sådan gør du
Pistaciemuffins
- Pisk revet marcipan, vaniljesukker og sukker godt sammen, gerne i en køkkenmaskine, hvis du har det.
- Tilsæt smørret og pisk det hele sammen.
- Tilsæt nu et æg ad gangen i smørmassen.
- Hak pistacienødderne og vend dem i dejen sammen med 60 gram hvedemel og en teskefuld bagepulver. Vil du have lidt frugtfarve i, gør du det nu.
- Smør muffinsforme godt med smør og hæld dej næsten helt op til kanten på formene. Bages i 15-20 minutter på 180 grader. Lad kagerne køle af på en bagerist, før de får frosting på.
Frosting
- Pisk cream cheese og smør. Tilsæt revet citronskal, citronsaft og flormelis. Pisk det sammen.
- Du skal have en ret fast frosting, så tilsæt mere flormelis, hvis den ikke virker solid
- Kom frosting i en sprøjtepose med tyl, sæt den i køleskabet, til dine muffins er kølet af.
- Sprøjt en klat frosting på hver enkelt muffin, drys her med hakkede pistacienødder og server med det samme.
Næringsindhold
Tip
Jeg kommer en smule grøn frugtfarve i dejen til sidst, så kagerne bliver lysegrønne.
Det er ikke nødvendigt, men da det er pistaciemuffins, synes jeg, at det er passende at hjælpe farven lidt på vej.
Hvis du levner, skal du opbevare kagerne i køleskabet, fordi der er smøreost i frostingen.
Det ser så spændende ud 🤩 men kan det passe at der hverken skal bagepulver eller natron i? 🤔😊