Perlespelt er lækkert tilbehør som variation fra pasta, ris og kartofler.
Den passer godt til en grillet kotelet, kyllingebryst - eller som her, frikadeller.
Perlespelt er et sundt alternativ til blandt andet ris, og du kan variere fyldet i det uendelige.
Her har jeg lavet perlespelten med forårsløg og peberfrugt, men du kan også bruge asparges, tomater, krydderurter og mange andre gode ting i perlespelten.
Og det gode er, at det kun skal koge kort tid, så det er også et både nemt og hurtigt tilbehør til aftensmaden.
Du kan i øvrigt også tilsætte en smule finthakket hvidløg, hvilket giver perlespelten lidt mere kant.
Jeg har her brugt perlespelten fra Skærtoft Mølle på Als, og den kan blandt andet købes i Coops butikker. Men du kan selvfølgelig også bruge andre mærker spelt.
Det skal du bruge - perlespelt til fire personer:
3 deciliter økologisk perlespelt - jeg bruger denne fra Skærtoft Mølle i Sønderjylland.
3 forårsløg
En halv, rød peberfrugt
En lille klat smør
5 deciliter hønseboullion
Salt og friskkværnet peber
Her har jeg lavet spelt med forårsløg og peberfrugt, men du kan også bruge asparges, tomater, krydderurter og mange andre gode ting i perlespelten.
Sådan laver du perlespelt:
Skyl først perlespelten i en sigte under rindende, koldt vand, så snavs, støv og urenheder bliver vasket af. Det er vigtigt!
Skær forårsløg i tynde skiver og peberfrugt i fine tern.
Svits så løgene i smørret, så de bliver blanke. Tilsæt peberfrugt og skyllet pelt og svits lidt mere.
Tilsæt boullionen gradvist og kog ved svag varme i 15-20 minutter. Rør undervejs i perlespelten. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, da spelten selvfølgelig ikke må koge tørre. Men tilsæt ikke hele din bouillon fra starten - men spæd til undervejs.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Denne opskrift på økologisk perlespelt er tilbehør til fire personer.
Den passer fint som tilbehør til stegt svinekød, men jeg synes også den er fremragende til en bøf.
Du kan også lave perlespelten med en smule finthakket hvidløg.
God appetit.

Comments
No Comments