Her får du en lækker opskrift på pastasalat med tun og birkesdressing. En opskrift fra Newyorker By Heart, og den nemme pastasalat laves med tun på dåse.
Denne opskrift på pastasalat med tun og birkesdressing er beregnet som en hovedret/aftensmad til ca. tre personer.
Tilføj lidt mere hvis I er fire. Eventuelt kan mængden af pasta med fordel justeres til en lidt større portion, hvor du anvender 300 gram.
Ingredienser til pastasalat med tun
225 g farfalle pasta (eller anden form for tørret pasta)
1 dåse god tun i vand, afdryppet og plukket i mindre stykker
½ bakke San Marzano tomater, skåret i tern
1 gul peberfrugt, skåret i små tern
2 forårsløg, fintsnittet
Stenfri, blå vindruer, halveret
1 håndfuld mandler, hakket
Birkesdressing
½ dl god mayonnaise
Fintrevet skal af ½ appelsin
1 spsk. hvidvinseddike
1½ spsk. flydende honning
1 spsk. Dijon sennep
1 spsk. birkes
Maldon salt, friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Pisk ingredienserne til din birkesdressing sammen og smag den til.
- Kog pastaen al dente, efter anvisning på emballagen, hæld vandet fra og skyld den godt i koldt vand til den er helt kold. Lad den dryppe af.
- Gør alle de øvrige ingredienser til salaten klar, og kom dem i en skål. Bland dem godt sammen.
- Tilsæt så den kogte, kolde og afdryppede pasta sammen med dressingen og vend det hele godt rundt.
- Stil den gerne i køleskab i 1 times tid, men den kan også spises med det samme.
Pastasalat med tun og birkesdressing serveres gerne med noget lækkert brød. Eks. dette nemme surdejsbrød.
Denne opskrift er fra bloggen Newyorker By Heart,
der nu bor på Madens Verden. Find alle opskrifterne
ved at klikke på billedet herover!