Pasta pesto er noget af det nemmeste i verden at lave, og så smager retten tilmed skønt. Her er opskriften på en italiensk klassiker.
Pasta pesto - lettere bliver det ikke. Blend pinjekerner, frisk basilikum med olivenolie og ost, bland pestoen med en god pasta og vupti - du har en dejlig aftensmad.
Jeg serverer med stegt kylling, så der er lidt tyngde til retten, og så er en god skål salat selvfølgelig altid dejlig til.
Hvis du ikke kan lide ost, kan du sagtens udelade den fra pestoen, ellers bruger du en god parmesan eller Grana Padano.
Opskrift på pasta pesto
Ingredienser
- 60 gram pinjekerner salt ristet
- 1 pt øko basilikum
- 200 gram sø tang ost tern
- 14 -20 spsk olivenolie
- 1 lime saften herfra
- ½ spsk Cremet balsamico med trøffel
- 3 fed hvidløg
- 1 nips flagesalt
Øvrige ingredienser
- 2 pakker frisk pasta kogt aldente
- 450 gram kyllingbrystfilet i mundstykke og stegt
- 2 tsk smør
- 2 nips flageslat
- ost til topping
- 1 pose pinjekerner ristet & til topping
- 250 gram cherrytomater halveret
Sådan gør du
- Blend alle ingredienserne til pestoen i en blender, tilføj olien, efter hvor cremet du vil havde den, jeg brugte 18 spsk.
- Steg kylling på en pande med lidt smør og salt.
- Kog pastaen aldente og hæld vandet fra.
- Bland pesto og kylling ned i gryden sammen med pastaen tilføj evt. cherrytomater.
- Serves med revet ost og pinjekerner på toppen
Tips
Du kan servere retten til frokost med en let salat eller til aftensmad, hvor du ligesom her supplerer pastaen med kylling.
Har du rester af pestoen, kan du bruge den de kommende dage til at smøre på sandwich eller blande i en kold pastasalat.
Se flere pasta opskrifter her.
Maria Ullergaard har en stor passion for mad, og leverer lækre opskrifter til Madens Verden. Følg hende også på @madoglivsnyderi på Instagram.
Se også nogle af vores andre opskrifter og indlæg:
Comments
No Comments