Pasta med bacon: Denne pastaret er nem og enkel at lave - en rigtig italiener med få, men gode råvarer. Jeg har brugt frisk pasta af durummel med et vist bid i. De egner sig godt til denne ret.
Pasta med bacon er en enkel italiensk ret og dog så velsmagende og fin.
San Marzano-tomater, frisk basilikum, pasta med bacon og en dejlig, tør hvidvin.
I dette tilfælde Scaia på Garganega og Chardonney druerne, som også går fortrinligt til retten, når den skal spises. Så bliver det ikke mere lækkert.
Opskrift på pasta med bacon
Ingredienser
- 250 gram tørsaltet bacon
- 2 små rødløg
- 4 fed hvidløg
- 10-15 San Marzano-tomater
- 1 håndfuld basilikum
- 1,5 deciliter hvidvin
- Jomfruolivenolie
- Salt og peber
- 500 gram pasta
Sådan gør du
- Skær baconen i små mundrette stykker og rist den på en pande. Hæld den over på en tallerken med et stykke køkkenrulle til at suge det overskydende fedt og sæt panden tilbage på varmen.
- Sørg for undervejs at koge din pasta. Tjek pakken for hvor lang tid den skal have - og tilpas det pastasovsen, som ikke tager meget mere end fem minutter at tilberede fra du blancherer løgene.
- Pasta skal koges lidt mindre end al dente, så den stadig har en del bid og kan simre færdig i den færdige pasta sovs og tage smag af denne. Så kog ikke pastaen for længe!
- Tilbage til pastasovsen: Tilsæt en smule jomfruolivenolie på panden og blancher løg og hvidløg i olien til de har fået lidt farve. Tilsæt tomater og vend dem i løgblandingen.
- Hæld hvidvinen på panden og lad det hele koge op. Til sidst vendes den nykogte pasta, basilikummen, bacon, salt og peber sammen.
Server eventuelt din pastaret med en god salat til, Her er et par ideer:
Comments
No Comments