Pasta al forno er en klassisk italiensk ret, hvor pasta blandes med en god bolognese og mozzarella-skiver. Herefter bages retten i ovnen.
Pasta al forno betyder bagt pasta på italiensk, og det er lige præcis, hvad denne ret er.
Pastapenne koges og blandes med den lækreste, hjemmelavede bolognese.
Herefter lægger man lag af mozzarella-ost samt eventuelt bechamelsovs, og så bages hele herligheden i en halv times tid.
En dejlig ret, som du kan variere, præcis som det passer dig.
Se flere italienske opskrifter her:
- Spaghetti med autentisk, italiensk bolognese
- Lasagnette - skøn pastaret i ovn
- Pasta med den lækreste anderagout
Opskrift på italiensk pasta al forno
Ingredienser
- 400 gram pasta - rigatoni eller penne
- 1 spsk olivenolie
- 1 stort løg - grofthakket
- 1 stor gulerod - grofthakket
- 1 stk bladselleri - grofthakket
- 500 gram hakket oksekød - 10 % fedt
- 1 tsk chiliflager - kan udelades
- 3 fed hvidløg - presset eller finthakket
- 1 dl hvidvin
- 1 stk laurbærblad
- 1,5 dl passata - eller anden tomatsauce
- 2,5 dl bouillon - grøntsags eller okse
- salt og friskkværnet peber
- 2 stk mozzarella - skiver
- parmesan - fintrevet
- rasp
Sådan gør du
Kødsovs - bolognese
- Hak løg, bladselleri og gulerod groft. Pres eller hak hvidløgsfed.
- Kom en spsk olivenolie i en gryde
- Steg løg, bladselleri og gulerod i otte minutter, så de bliver bløde.
- Tilsæt det hakkede oksekød og brun det godt.
- Tilsæt hvidløg, chili og en dl. hvidvin. Lad det hele koge op i et par minutter, før du tilsætter tomatsovsen, passata, og laurbærblad.
- Kog op og tilsæt 2 dl. bouillon, rør rundt og lad bolognesen simre i en time. Efter det smager du til med salt og peber.
Pasta
- Kog pastaen i rigeligt vand med salt. Du skal trække to-tre minutter fra kogetiden, så de lige nærmer sig al dente. Hæld vandet fra, gem et par skefulde, som du hælder i bolognesen.
Pasta al forno
- Bland pastaen i kødsovsen.
- Smør et ovnfadt fad med smør, hæld rasp i fadet, drej godt rundt, så raspen fordeler sig.
- Kom nu en tredjedel af pastablandingen i fadet, læg skiver af mozzarella på, hæld den næste pastablanding over mozzarellaskiverne og læg mere mozzarella på. gentag en sidste gang og drys til sidst med fintrevet parmesan.
- Bages i ovnen i en halv time ved 180 grader varmluft.
Tip
Hvis du foretrækker kyllingekød, kan du klikke videre på denne opskrift, som består af kylling, chorizo og pasta bagt i en dejlig hvidvinssovs.
Server pasta al forno med en god tomatsalat eller en frisk grøn salat, så har du et hyggeligt og velsmagende måltid.
Nogen foretrækker at lave en bechamelsauce, som lægges mellem lag af bolognese og pasta - akkurat som en lasagne. Jeg synes, at mozzarella klæder denne ret bedre.

Comments
No Comments