Se hvordan du laver den absolut bedste panna cotta med vaniljestang, og med denne opskrift er du sikker på en skøn panna cotta hver gang.
Panna cotta: Dette er min opskrift på panna cotta med vaniljestang, og jeg håber du kan lide den. Giv den gerne en vurdering fra 1-5 stjerner længere længere ned på siden, og del også gerne dine tips til panna cottaen i kommentarfeltet. På forhånd mange tak.
Panna cotta med vaniljestang er en klassisk italiensk dessert, og navnet betyder egentlig blot "kogt fløde". Ret simpelt.
Og det er hvad panna cottaen er. Fløde, der koges op med vanilje, stives med husblas, for derefter at blive kølet ned inden servering.
Den er meget nem at lave, og her får du min perfekte opskrift. Vil du lave en større portion, ganger du bare opskriften op.
Opskriften her er til tre personer - måske fire.
Til panna cotta skal du bruge
2,5 deciliter piskefløde 38%
1 vaniljestang
30 gram økologisk rørsukker
2-3 riv citronskal fra en økologisk citron
1 blad husblas
Fremgangsmåde
- Læg et blad husblas i blød i en skål med koldt vand.
- Kom piskefløden op i en tykbundet kasserolle, og varm den forsigtigt op.
- Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og kom dem ned til fløden. Put også vaniljestangen ved, så du får mest mulig vaniljesmag med.
- Tilsæt også rørsukker og en smule revet citronskal, og rør det rundt under opvarmningen.
- Fløden skal lige op og op og koge, og derefter skruer du lidt ned for blusset.
- Tag husblassen op af det kolde vand, og pres vandet af den. Læg den ned i den varme fløde, og rør den ud i fløden. Den skal røres helt ud.
- Fjern kasserollen, og lad nu panna cottaen køle lidt ned. Fjern vaniljestangen.
- Hæld den derefter i smukke portionsglas. Opskriften her passer til tre portioner - men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine glas.
- Nu skal panna cottaen stå i køleskabet indtil den er helt stiv. Det tager mindst tre timer, så lav den gerne i rigtig god tid.
Se også mine opskrifter på: