• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter, madplan, video, tips og tricks til god mad

Madens Verden er en af Danmarks største sider med opskrifter og inspiration til god mad. Foto: Madensverden.dk.
MENUMENU
  • Madplan
  • Alle opskrifter A-Z
  • Tilføj app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
Her er du: Forsiden / Opskrift / Panna cotta med vaniljestang (den nemme opskrift)
Panna cotta med vaniljestang (den nemme opskrift)

Panna cotta med vaniljestang (den nemme opskrift)

27. februar 2017 Madensverden.dk Kategori:Opskrift

69
DELINGER
DelPinterestGoogle+Print

Se hvordan du laver den absolut bedste panna cotta, og med denne opskrift er du sikker på en skøn panna cotta hver gang.

Panna cotta: Dette er min opskrift på panna cotta, og jeg håber du kan lide den. Giv den gerne en vurdering fra 1-5 stjerner længere længere ned på siden, og del også gerne dine tips til panna cottaen i kommentarfeltet. På forhånd mange tak.

Panna cotta er en klassisk italiensk dessert, og navnet betyder egentlig blot “kogt fløde”. Ret simpelt.

Og det er hvad panna cottaen er. Fløde, der koges op med vanilje, stives med husblas, for derefter at blive kølet ned inden servering.

Den er meget nem at lave, og her får du min perfekte opskrift. Vil du lave en større portion, ganger du bare opskriften op.

Opskriften her er til tre personer – måske fire.

Til panna cotta skal du bruge

2,5 deciliter piskefløde 38%
1 vaniljestang
30 gram økologisk rørsukker
2-3 riv citronskal fra en økologisk citron
1 blad husblas

Sådan laver du den bedste panna cotta

  1. Læg et blad husblas i blød i en skål med koldt vand.
  2. Kom piskefløden op i en tykbundet kasserolle, og varm den forsigtigt op.
  3. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og kom dem ned til fløden. Put også vaniljestangen ved, så du får mest mulig vaniljesmag med.
  4. Tilsæt også rørsukker og en smule revet citronskal, og rør det rundt under opvarmningen.
  5. Fløden skal lige op og op og koge, og derefter skruer du lidt ned for blusset.
  6. Tag husblassen op af det kolde vand, og pres vandet af den. Læg den ned i den varme fløde, og rør den ud i fløden. Den skal røres helt ud.
  7. Fjern kasserollen, og lad nu panna cottaen køle lidt ned. Fjern vaniljestangen.
  8. Hæld den derefter i smukke portionsglas. Opskriften her passer til tre portioner – men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine glas.
  9. Nu skal panna cottaen stå i køleskabet indtil den er helt stiv. Det tager mindst tre timer, så lav den gerne i rigtig god tid.

Se også hvordan du laver muffins med Nutella eller en italiensk lasagne.

Bedøm opskriften
  • Panna cotta opskrift
Sending
User Review
5 (3 stemmer)
  • Se de nyeste opskrifter på forsiden - klik her
4

Emner:bedste dessert, flødebudding, husblas, Italien, Opskrifter med panna cotta, piskefløde, revet citronskal, vaniljestang

Video

Video med tips, trick og opskrifter

Video: Her er alle videoer fra Madens Verden med masser af tips, tricks, opskrifter og andre ting, der gør din madlavning i køkkenet lidt nemmere. Se hvordan du laver sovs, skærer en steg korrekt og meget andet.

subscribeFølg os på YouTube her
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
play
Sådan ruller du et flute
play
Sådan slår du boller op
play
Sådan klarer du smør
play
Sådan parterer du en fersk kylling
play
Sådan laver du de bedste burgerbøffer
play
Sådan laver du en omelet på panden
play
Sådan steger du en ribeye på grillen
play
Sådan laver du bearnaise sauce
play
Sådan laver du pommes frites i ovn
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
« Pølsehorn med kærnemælk – lette og luftige
Pasta fløde tomatsauce med bacon »
Vælg hvordan du vil skrive din kommentar
  • Madens Verden
  • Facebook
  • Google
Login
Login

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

Mest populære lige nu

  • Hakket oksekød med blomkål i fad Hakket oksekød med blomkål i fad
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Sådan rengør du en gryde hvis maden er brændt på Sådan rengør du en gryde hvis maden er brændt på
  • Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise) Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise)
  • VIDEO: Spidskål i ovn med karryolie VIDEO: Spidskål i ovn med karryolie
  • Medister i ovn med kartofler og sovs Medister i ovn med kartofler og sovs
  • Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt) Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt)
  • Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
  • Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme
  • Pasta med spidskål og mørbrad i tomatsauce Pasta med spidskål og mørbrad i tomatsauce

LIKE os på Facebook nu

Madensverden.dk

Nyeste indlæg

  • Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme
  • Flap meat med marinade til grill eller pande
  • De 6 bedste opskrifter på lasagne
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Opskrift på amerikanske pandekager til grill eller pande
  • Bløde pølsehorn uden æg – nem opskrift
  • Lasagne på grill til gasgrill og kuglegrill
  • Grønne bønner med hvidløgssmør
  • Flanksteak på grill (med stegetid)
  • Madplan uge 17: Ugens inspiration til aftensmaden

Opskrifter med flest hjerter

Her kan du se hvilke opskrifter, som brugerne har tildelt flest hjerter.

  • Verdens bedste rundstykker (hemmeligt trick) (168)
  • Verdens bedste pommes frites i ovn (med eddiketricket) (155)
  • Muffins med Nutella – hurtige og klar på 20 minutter (135)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn (134)
  • Langtidsstegt oksefilet i ovn – opskrift med stegetid (131)
  • Hamburgerryg kogetid (guide til kogning) (112)
  • Langtidsstegt flæsk i ovn: Mørt flæsk med sprød svær (107)
  • Lynstegt kylling med spidskål (99)
  • Glaseret hamburgerryg (bedste metode) (95)
  • Medister i ovn med kartofler og sovs (93)

Footer

Sociale medier

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • YouTube

Mere inspiration

Ægnudler med kylling er en hurtig og dejlig ret til wok eller pande. Du kan selv komme andre grøntsager i, men her er der blandt andet brugt sukkerærter, forårsløg og spidskål. Foto: Guffeliguf.dk.

Wok: Ægnudler med kylling

En saftig og mør rullesteg med sherrysauce. Rullestegen er fyldt med svesker, og skal steges i gryde i cirka halvanden time. Foto: Guffeliguf.dk.

Rullesteg med sherrysauce

Det er nemt at lave sin surdej, så du opnår den rigtige surhed i dit rugbrød. Foto: Guffeliguf.dk.

Hurtig opskrift: Sådan laver du din egen surdej

Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner er en lækker måde at lave hakkebøffer på. Bøfferne brunes på panden, og hele retten laves derefter i et fad, der blot stilles i ovnen. Foto: Madensverden.dk.

Sennepsbøffer i fad med ovnkartofler og bønner

Super dejlige, svampede og uimodståelige pizzasnegle. Fyldt med tomat, skinke og en sticky mozzarella ost. Foto: Madensverden.dk.

Pizzasnegle – bedste pizzasnegle med fyld

Ovnbagt torsk med spidskål svøbt i parmaskinke. Kunsten er ikke at stege torsken for længe, da den så får en træls fiskesmag. I stedet skal torsk smage af frisk havvand. Foto: Guffeliguf.dk.

Ovnbagt torsk med spidskål

Bagt mørksej, der her er anrettet med en lækker mos med kartofler, jordskokker og persille på toppen. Under mørksejen er en dejlig sennepssovs med asparges, løg og rød peberfrugt. Foto: Guffeliguf.dk.

Bagt mørksej med mos og sennepssovs

Det er nem aftensmad med kylling i fad med spidskål, nye kartofler og grønne asparges, der altsammen tilberedes i et ovnfast fad. Foto: Madensverden.dk.

Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges

Grønkålssalat med pinjekerner, mandarin og æble. Vi har lavet en lækker dressing med sennep og æbleeddike til. Foto: Guffeliguf.dk.

Grønkålssalat med mandarin og pinjekerner

Lækker opskrift på verdens bedste guacamole, der laves uden brug af creme fraiche eller ligende. Så det er en ren guacamole uden dikkedarer. Foto: Madensverden.dk.

Verdens bedste guacamole (uden creme fraiche)

Knækbrød af fuldkorns speltmel er meget nemme at lave, og det kan du sagtens sætte ungerne i gang med også. Disse knækbrød er sunde - og kan blandt andet gå i madpakken. Foto: Guffeliguf.dk.

Knækbrød med fuldkorns speltmel

Hjemmelavede vafler er noget af det lækreste, og disse vafler er de sprødeste, som du kan lave. Foto: Guffeliguf.dk.

Hjemmelavede vafler med flødeskum = de sprødeste vafler

Copyright © 2018 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok