Panerede kartoffelbåde i ovn er super sprødt tilbehør til en ribeye steak, og de panerede kartofler er meget nemme at lave.
Panerede kartoffelbåde i ovn laves af bagekartofler, og det giver nogle virkelig sprøde kartofler, der passer super godt til en dejlig bøf.
Kartofler med panering bliver knasende sprøde uden på, og lækre og møre inden i.
Opskriften er til fire personer, hvor du anvender hvad der svarer til en bagekartoffel til hver person.
SE OPSKRIFTEN på Søren Ryges berømte kringle
Til panerede kartoffelbåde i ovn med ribeye steak anvendes:
4 bagekartofler
2 æg
2 deciliter rasp
1 teskefuld salt
2 teskefulde paprika
2 teskefulde tørret oregano
4 stykker ribeye på 200 gram stykket
Olivenolie
Salt
1 stort bundt grønne asparges
SE HVORDAN DU laver lækre kartoffelpakker med hvidløg
Sådan laver du panerede kartoffelbåde i ovn med ribeye steak og grønne asparges:
- Bagekartoflerne vaskes, og skæres derefter i store både, så du får seks både af hver kartoffel. Er det meget store bagekartofler, kan du dele hver bagekartoffel i otte både. Dup dem eventuelt tørre.
- Kom rasp op i en dyb tallerken sammen med salt, paprika og tørret oregano.
- I en anden dyb tallerken pisker du æggene sammen.
- Dyp nu hver bagekartoffel i de sammenpiskede æg, og derefter ganske let i paneringen. Læg de panerede kartoffelbåde på en bageplade med bagepapir, og lad dem tørre i mindst 15 minutter.
- Bag dem derefter i en forvarmet ovn ved 185 grader varmluft, hvor de skal have cirka 35 minutter. Stik i dem for at mærke om de er helt møre, og ellers får de nogle minutter mere.
- Ribeye steaks duppes tørre med et stykke køkkenrulle, og krydres med en god mængde salt. Dryppes derefter med olivenolie, og trækker 15 minutter.
- Steges eller grilles ved direkte varme i 2-3 minutter på hver side ved en god varme.
- Asparges bundtes og bindes med bomuldssnor, og grilles fem minutter. Vendes nogle gange. De kan også tilberedes i ovnen når de panerede kartofler kommer ud af ovnen, hvor de skal have cirka fem minutter ved 185 grader varmluft. de skal stadig have masser af bid.