Her kan du se hvordan du laver en pandestegt medister. Medisterpølsen steges rå, og skal altså ikke forkoges. Medisteren steges i en blanding af smør og olie, og den samlede stegetid er cirka 20 minutter.
Opskriften på pandestegt medister er beregnet til fire personer.
Ingredienser til pandestegt medister
800 gram rå medisterpølse
Smør og olie til stegning
Fremgangsmåde
- Varm en pande godt op - anvend gerne en teflonpande.
- Kom en god klat smør på panden sammen med lidt olie. Lad smørret smelte i olien.
- Læg forsigtigt medisterpølsen på panden, og brun den nu godt på begge sider.
- Når medisterpølsen er brunet godt af, skruer du lidt ned for varmen, og nu skal medisteren steges færdig uden at brænde på. Vend den nogle gange undervejs, og tjek den løbende.
- Den samlede stegetid er cirka 20 minutter, og det er vigtigt at medisteren er gennemstegt!
- Kernetemperaturen i en medisterpølse skal være 75 grader.
- Den færdige medisterpølse skæres i portionsstykker og anrettes på et lunt fad.
Pandestegt medister serveres klassisk med kogte kartofler og eventuelt dampet broccoli. Eller prøv at servere medisteren med spidskål i ovn - det er altså lækkert tilbehør.
Et tip til stegning af medisterpølse på panden: Stik bambusspyd gennem medisteren som du kan se på billedet. Så er medisterpølsen meget nemmere at vende og styre.
Du kan lave en opbagt sovs af fedtstoffet på panden - eller lave denne lækre brune sovs til medisteren:
Opskriften her er på en rå medister, men du kan selvfølgelig også forkoge medisteren i cirka 15 minutter.
Derefter skal medisterpølsen så brunes af på panden, og det er typisk nok med fem minutter på hver side.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
Pandestegt medister opskrift
Hej!
Øhm. Hvorfor farver du opbagningen, i stedet for at lave en brun rough?
IMHO giver roughen mere/bedre smag.🙂
Med venlig hilsen
John Johansen