Opskrift på pandestegt kyllingefilet, hvor kyllingen bankes med en kagerulle inden den steges 2-3 minutter på hver side på en varm pande.
Til pandestegt kyllingefilet til fire personer skal du bruge:
4 stykker kyllingebryst på 175-200 gram stykket (gerne økologisk kylling)
Salt og friskkværnet peber
En håndfuld friskhakket persille
En stor klat smør til stegning
Sådan laver du pandestegt kyllingebryst:
Skær fedt og eventuel brusk af kyllingebrysterne.
Læg en frysepose på en skærebræt, et kyllingebryst ovenpå, og igen en frysepose ovenpå kyllingekødet.
Med en kagerulle eller kødhammer banker du nu kyllingebrystet jævnt og fladt, så det bliver cirka en centimeter i tykkelse.
Du skal ikke smadre det til ukendelighed, men gør det med en vis respekt for kyllingen.
Fortsæt på samme måde med de øvrige stykker kyllingekød.
Smelt en stor klat smør på en meget varm pande, og steg nu kyllingebrysterne 2-3 minutter på hver side ved høj varme.
Krydr med salt og friskkværnet peber på begge sider.
Anret gerne de pandestegte kyllingefilet stykker med lidt friskhakket persille.
Du kan eventuelt servere dem med risotto med broccoli eller karamelliserede kartofler.