Se opskrift på ovnstegt kylling, der steges i 75 minutter i stegepose. På den måde bevarer du masser af smag og saftighed i kyllingen.
Opskriften på ovnstegt kylling er beregnet til fire personer.
Ingredienser til ovnstegt kylling
1,5 kilo kylling (selvfølgelig gerne økologisk)
2 fed hvidløg
2 spiseskefulde rapsolie
1 teskefuld paprika
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Fjern eventuel indmad fra kyllingen, og dup den tør.
- Pil hvidløgsfed og pres dem fint. Mos dem sammen med olien, og smør kyllingen godt ind i hvidløgsolien.
- Krydr også kyllingen med salt, friskkværnet peber og paprika.
- Læg den i en stegepose med brystsiden opad, og luk den til.
- Put det hele i ildfast fad, og ind i en forvarmet ovn med 200 grader varmluft.
- Ovnsteg nu først kyllingen i 60 minutter.
- Klip så stegeposen op, og steg kyllingen færdig i yderligere 15 minutter ved de 200 grader varmluft, så skindet når at blive sprødt.
- Tag kyllingen ud af ovnen, og lad den hvile i 15 minutter inden udskæring.
Server kyllingen med spidskål med parmaskinke og en risotto med broccoli.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: