Se den dejlige opskrift på ovnbagte citronkartofler med oregano, hvor små kartoffelbåde vendes med citron og bages i ovnen.
Ovnbagte citronkartofler med oregano er nemt tilbehør, og den syrlige citronsaft giver en god smag til kartoflerne.
De krydres også med lidt oregano og salt inden turen i ovnen.
Her i denne opskrift er anvendt små kartofler, men du kan selvfølgelig også bruge større kartofler, som så skæres i mindre både. Så er stegetiden den samme.
Opskriften er til fire personer.
Til ovnbagte citronkartofler med oregano skal du bruge:
600 gram små kartofler
2 spiseskefulde olivenolie
3 spiseskefulde citronsaft
2 teskefulde tørret oregano
Lidt groft salt
Sådan laver du ovnbagte citronkartofler:
Kartoflerne vaskes, men skal ikke skrælles. Skær dem derefter i kvarte (eller tynde både hvis det er større kartofler), og dup dem helt tørre i et rent viskestykke.
SE HER hvordan du laver hakkebøffer med baconflødesovs i ovn
Kom kartoflerne i en skål, hvor du også tilsætter olivenolie og citronsaft. Vend kartoffelbådene godt rundt, så smagen fordeles jævnt.
Beklæd en lille bradepande med bagepapir, og fordel kartoflerne jævnt i fadet.
Drys dem med oregano og groft salt, og stil fadet i en forvamet ovn ved 190 grader varmluft.
Nu skal citronkartoflerne bages i cirka 35 minutter - lidt afhængig af størrelsen. Måske skal de have fem minutter mere, men stik i dem og mærk om de er helt møre.