Ostestænger kan bruges til lidt af hvert. De er sprøde, og har en dejlig smag. Her er en opskrift med en mild Gouda ost samt en cremet smøreost.
Ostestænger er virkelig lækre. Vi elsker ost herhjemme og kan aldrig få nok. Derfor er de her ostestænger altid højt på listen som tilbehør til vores aftensmad, salater eller til madpakken.
Jeg har brugt almindelig smøreost og Gouda ost i de her stænger, men du kan sagtens bruge lige den ost, du bedst kan lide.
Har du osterester i køleskabet, for eksempel cheddar eller parmesan, kan du også bare bruge dem.
Opskrift på ostestænger med Gouda
Ostestænger til snacks
Ingredienser
- 50 g gær
- 3 dl mælk - lunken
- 1 dl creme fraiche
- ½ dl olie
- 1 æg
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. sukker
- 750 gram hvedemel
- 200 gram smøreost
- 100 Gouda - revet
- sesam - til drys
- æg - til pensling
Sådan gør du
- Rør gæren ud i den lunkne mælk.
- Tilsæt salt, sukker, olie, æg og cremefraiche og rør det godt rundt.
- Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt det til en ensartet dej.
- Sæt dejen til hævning ½ time under husholdningsfilm og et viskestykke.
- Rul dejen ud til en firkant.
- Fordel smøreost ud på en ene halvdel og kom revet goudaost på den del du har smurt.
- Tag den del af dejen, der ikke er ost på, og læg den over ostedelen.
- Pres kanterne sammen hele vejen rundt.
- Skær 16 strimler. Mine er ca. 1,5 cm i bredden.
- Tag fat i hver sin ende af dejstrimlen og sno modsat så du får en snoning på strimlen.
- Gør det på alle strimler.
- Sættes til efterhævning på en bageplade med bagepapir i 30 min.
- Pensel med æg og drys med sesam/hørfrø eller hvad du har lyst til. Jeg har brugt almindelig sesam og sorte sesam.
- Bages ved 200g varmluft i 10 til 12 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips
Jeg bruger henholdsvis sorte og hvide sesamfrø som drys, men du kan sagtens bruge andet drys som krydderier, birkes eller hørfrø.
Du kan også prøve at lave en af disse lækre oste-snacks:
Hanne Larsen
Hej Holger. Til dine ostestænger til snacks, kan jeg der bruge en færdigdej, f.eks. pizzadej , butterdej eller anden.
Tak for dejlige opskrifter 👍👏