Her får du den bedste opskrift på lasagne – en klassisk, italiensk ret. Denne er lækker, velsmagende og nem at lave med hakket oksekød.
Lasagne er en klassisk italiensk ret med lag af kødsovs, bechamelsauce og pastaplader.
Opskriften er til 4 personer, men det er fire store portioner, så der bliver formentlig en rest til dagen derpå, når du laver den.
Bemærk, at i videoen herunder kan du se et andet bud på, hvordan du kan lave en god klassisk bolognese lasagne. Her har vi blandt andet brugt rødvin i kødsovsen. Du kan i øvrigt også nemt lave en smagfuld vegetar lasagne, hvor du slet ikke savner kødet.
Her er der flere lasagneopskrifter:
Opskrift på italiensk lasagne
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Kødsovs
- 125 gram løg - svarende til et stort løg, finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 150 gram bladselleri - snittes fint
- 200 gram gulerødder - i små tern
- 500 gram hakket oksekød
- 2 teskefulde oregano
- 5 deciliter bouillon - høns eller okse
- 700 gram tomat passata
- 2 spiseskefulde soltørrede tomater
- salt og friskkværnet peber
Bechamelsauce
- 50 gram smør
- 50 gram hvedemel
- 6 deciliter mælk
- muskatnød - revet
- citronsaft - friskpresset
- 1 teskefuld sukker
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- 18 pastaplader
- mozzarella - eller revet ost
Sådan gør du
- Hak 125 gram løg, 3 fed hvidløg, 150 gram bladselleri og 200 gram gulerødder fint.
- Svits grøntsagerne i en gryde med lidt olivenolie ved middel varme, så de ikke tager farve. Tag så grøntsagerne fra.
- Hæld lidt mere olivenolie i gryde og brun 500 gram hakket oksekød. Gør det gerne ad to omgange. Har du for meget kød i gryden ad gangen, risikerer du nemlig nemt, at det koger mere, end det steger. Og kødet skal svitses rigtig godt af, da det giver masser af smag til lasagnen.
- Saml nu både grøntsager og det brunede kød i gryden og tilsæt 2 teskefulde oregano. Tilsæt også 5 deciliter bouillon, 700 gram tomat passata og 2 spiseskefulde soltørrede tomater.
- Lad kødsovsen koge op, læg låg på gryden og lad den simre ved middel varme i en halv time. Rør lidt i kødsovsen nogle gange undervejs. Smag derefter til med salt og friskkværnet peber.
- Mens kødsovsen småkoger, laver du bechamelsaucen.
- Smelt 50 gram smøri en gryde og pisk 50 gram hvedemel i. Pisk derefter gradvist 6 deciliter mælk i, indtil den hvide sovs har den rette konsistens. Smag til med salt og friskkværnet peber, revet muskatnød, citronsaft og 1 teskefuld sukker. Hvis det er nødvendigt, kan du tilsætte lidt mere mælk til din bechamelsauce, så den ikke bliver alt for tyk.
- Smør et ildfast fad med olie. Du skal bruge et fad på cirka 20 gange 25 centimeter, så det passer med tre pastaplader i bredden. I alt bruges 18 pastaplader
- Læg nu et tyndt lag kødsovs i bunden af fadet, så lidt bechamelsauce og derefter pastaplader. Fortsæt på samme måde til du har brugt al kødsovs og bechamelsauce og har 6 lag pastaplader. Øverst slutter du af med kødsovs og bechamel/mornay sauce. Her kan du drysse revet mozzarella eller anden ost på toppen, hvis du har lyst.
- Bag nu lasagnen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft hvor den skal have 30 minutter. Lad lasagnen køle lidt af inden servering, så den lige når at sætte sig lidt.
Kan det fryses?
Næringsindhold
Video
Lasagne er en italiensk tradition
Lasagne er som sagt en italiensk klassiker, men i dag er det en af de mest udbredte retter i Danmark, hvor den laves i mange forskellige udgaver. Nogen af dem mere tro mod det italienske køkken end andre.
Den mest kendte er nok lasagne bolognese, som opskriften på denne side også laves med. Den blev oprindeligt lavet i byen Bologna i det nordlige Italien.
Men hvad er så forskellen på den originale italienske lasagne og den danske udgave?
Typisk indeholder lasagnen i Italien langt mere pasta (altså pastalader i flere lag) end vi foretrækker at lave den i Danmark. Heroppe putter vi ofte mere fyld i.
Husk også, at den 29. juli hvert år er international lasagnedag. Og prøv også at lave lasagnette, der er en populær fætter til lasagnen.
Tips til hjemmelavet lasagne
Du kan både anvende friske pastaplader eller den tørrede udgave til lasagnen. Når du bruger friske pastaplader er tilberedningstiden lidt kortere. Husk dog at der skal mere væske til ved tørrede pastaplader, end ved friske, da de suger meget væske til sig for at blive al dente.
Du behøver ikke at koge de tørrede pastaplader, før du bruger dem i lasagnen. De lægges blot som lag og bliver møre, når lasagnen er i ovnen.
Lasagnen afsluttes med lidt ost, hvis man er til det. Her anvendes typisk parmesan eller mozzarella.
Server for eksempel med en lækker, sund salat på siden.
Er du vegetar eller har du bare lyst til at prøve en ny slags lasagne? Så prøv at søge på de alternative lasagne opskrifter her på Madens Verden. Her finder du blandt andet en skøn squashlasagne eller en dejlig lakselasagne med spinat.
Hvordan laver man hjemmelavet lasagne på grill?
Du griller lasagnen ved indirekte varme med omkring 200 grader i grillen.
På grillen skal lasagnen også have ca. 30 minutter.
Tom Høst
Superlækkert. Jeg lavede retten med hjemmelavet pasta og gav fadet 20 minutter ved 180 grader varmluft. Det blev helt perfekt.
Køkkenet på TPOE.dk
Denne version laver vi altid til vores elever på Tølløse Privat- og Efterskole. De elsker den!
Kh køkkenet
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Mange tak - det er jeg meget glad for at høre. Og alle de bedste hilsner til jer.
Holger
Jan
AAAAlt for meget vand
Michael
Efter gode anvisninger fra min viv der har boet i norditalien bruger vi revet Grana Padano i stedet for mozzarella. Jeg smelter den gerne i bechamelsaucen til sidst. Så bliver den nemt fordelt i retten.
Holger Rørby Madsen
Hej Michael
God pointe - du har en klog kone 🙂
Tak for det - alt det bedste
Holger
Jan Holm
Kan man lave lasagne i en airfryer
Holger Rørby Madsen
Hej Jan
Du kan sagtens lave lasagne i en airfryer. Giv den lidt lavere temperatur og lidt kortere tid. Den bliver aldeles perfekt.
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Katrine
Tilberedningstiden der er skrevet passer ikke.
I vejledning er der glemt at skrive hvornår basilikum skal i.
Glæder mig til at smage den om 1,5 time 😊
Gurli
den er god
Birgit
Bechamel og mozzarella mellem lagene og slut af med friskrevet parmesan, ikke rasp😱P.S. Det er bedre med bladene fra bladselleri i stedet for stænglerne...
simone hansen
Skal der ikke bechamel eller oste sauce i den mexicanske lasagne?
mvh
Simone
Camilla
Kan jeg undvære rødvinen og hvad skal jeg i så fald erstatte den med?
Holger Rørby Madsen
Hej Camilla
Det kan du sagtens - tilsæt blot lidt mere bouillon eller vand. Du får stadig en lækker lasagne.
De bedste hilsner
Holger
Louise Svendsen
Helt enig med Anders. Super god lasagne, som smager lige som den skal. Her i huset er den blevet vores faste favorit lasagne, som vi også servere for gæster. Så den vil vi gerne anbefale til andre.
MKH Louise
anders
Bedste lasagne fundet på nettet hidtil!
Madensverden.dk
Mange tak, Anders - det er jeg glad for at høre.
De bedste hilsner
Holger