Se min klassiske opskrift på pasta i flødesovs, der dog er lavet med halvt hønsefond, og derfor er knap så fedtholdig. Og husk at gemme lidt af pastavandet.
Her får du min gode opskrift på pasta i flødesovs, der smager fantastisk til et stykke grillet kød, eksempelvis kyllingebryst eller koteletter.
Jeg har anvendt halv mængde piskefløde og halv mængde hønsefond, så flødesovsen på den måde bliver lidt mere fedtfattig.
Men det bliver den bestemt ikke dårligere af!
Og så har jeg brugt en god, frisk spaghetti, men du kan sagtens også bruge en tørret spaghetti. Men køb altid pasta af en god kvalitet, det betaler sig.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til pasta i flødesovs
500 gram frisk spaghetti
2 finthakkede skalotteløg
2-3 finthakkede fed hvidløg
En god sjat olivenolie
2 deciliter hønsefond
2 deciliter piskefløde
2 teskefulde tørret oregano - eller en håndfuld frisk oregano
Lidt kogevand fra pastaen
Fremgangsmåde
- Snit skalotteløg og hvidløg fint, og kom det op i en gryde med lidt olivenolie.
- Svits nu løg og hvidløg ved svag varme - det skal ikke brune, men blot klare løgene.
- Hæld hønsefond og piskefløde ved, og lad det koge op. Krydr med lidt friskkværnet peber.
- Skru så ned for varmen igen, og lad det småsimre i fem minutter.
- Imens koger du den friske spaghetti i letsaltet vand - den skal blot puttes i spilkogende vand, og koges et minut.
- Kom den så over i flødesovsen med en pastatang, der må gerne følge læidt kogevand med.
- Tilsæt oregano, og rør pastaen rundt i flødesovsen.
- Lad det stå ved svag varme i 2-3 minutter, så pastaen samler lidt smag.
- Tilsæt eventuelt lidt mere af pastavandet, så pastaen i flødesovsen ikke tørrer ud.
- Det skal selvfølgelig ikke svømme i væde, men heller ikke blive for tørt.
Den færdige pasta i flødesovs serveres straks.
Se mere indhold:
Din vurdering
-
Pasta i flødesovs