Hvordan laver man hjemmelavede luksus linser med creme? Det er faktisk slet ikke svært, og med dette trick er det endnu nemmere.
Jeg bruger nemlig en muffinform, og opskriften giver 12 lækre luksus creme linser.
Linser med creme – til 12 styk skal du bruge:
Mørdej:
150 gram økologisk smør i tern
300 gram hvedemel
1 deciliter flormelis
1 æg
1 knivspids salt
Vaniljecreme:
2 stænger god vanilje
1 deciliter sukker
3 (strøgne) spiseskefulde majsstivelse
4 deciliter sødmælk
2 æggeblommer
Bagetid for cremelinser: Cirka 16-19 minutter ved 180 grader varmluft.
-> SE OGSÅ opskriften på den bedste lasagne
Sådan laver du luksus linser med creme:
- Vi starter med mørdejen, hvor du kommer alle ingredienserne i en skål. Med hænderne smuldrer du så det hele, indtil du til sidst kan samle det. Smuldr ikke længere end nødvendigt, og læg straks mørdejen i køleskabet, og lad den hvile i mindst en halv time.
- Så er det vaniljecremen. Skær vaniljestængerne næsten helt igennem på langs, og skrab kornene ud, og kom dem i en skål sammen med sukker og majsstivelse. Rør det igennem og kom så æggeblommerne ved. Pisk det igennem sammen med en smule (cirka en deciliter) af mælken).
- Kom resten af mælken i en gryde, put vaniljestængerne i (så vi får hele smagen med), og lad det koge op. Når det koger, kommer du indholdet fra skålen ned i, og piske rind til det tykner. Tag cremen af, og lad den køle af i køleskabet.
- Tag mørdejen ud af køleskabet, og del dejen i to lige store stykker. Rul den første halvdel ud, og stik 12 “bunde” ud med et glas eller lignende, der er lidt større end bunden i formene. Læg de runde dej-stykker ned i bunden af en smurt muffinform – 12 stk. i alt – og tryk dem let ud, så de kommer en lille centimeter op af kanten.
- Kom så vaniljecreme i hver “hul” – cirka en spiseskefuld i hver. Rul så den anden del af mørdejen ud, og stik igen 12 cirkler ud med et glas. Her skal størrelsen nogenlunde passe , så kan lægges på som låg. Pres “lågene” let på i siderne af hver linse.
- Bag dine linser i 16-18 minutter ved 180 grader – de skal være let gyldne. Lad linserne køle af inden servering.
- Kan sagtens fryses ned/er fryseegnet.
-> SE OGSÅ opskriften på gulerodskage i bradepande
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.