• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Madens Verden

Opskrifter, madplan, video, tips og tricks til god mad

Madens Verden er en af Danmarks største sider med opskrifter og inspiration til god mad. Foto: Madensverden.dk.
MENUMENU
  • Madplan
  • Alle opskrifter A-Z
  • Tilføj app
  • Leksikon
  • Nyhedsbrev
  • Om/kontakt
Her er du: Forsiden / Opskrift / Opskrift på kartoffelmos med rigeligt smør
Opskrift på kartoffelmos med rigeligt smør

Opskrift på kartoffelmos med rigeligt smør

17. december 2016 Madensverden.dk Kategori:Opskrift

33
DELINGER
DelPinterestGoogle+Print

Smør giver kartoffelmosen masser af smag, og her er den bedste opskrift på kartoffelmos med rigeligt smør. Og det giver en virkelig god mos.

Til denne opskrift på kartoffelmos skal du bruge:

1 kilo kartofler
100 gram smør
1-2 deciliter mælk
Salt og hvid peber

Sådan laver du den lækre opskrift på kartoffelmos med masser af smør:

Kartoflerne skrælles og skæres i små tern. Kommes i en gryde med vand, og vendes godt rundt, så du får vasket en del af stivelsen ud.

Hæld vandet fra, og fyld op så kartoflerne netop er dækket med vand.

Kog nu kartoflerne indtil de helt møre, hvilket cirka tager 20 minutter.

Hæld vandet fra og lad kartoffelternene dampe af uden læg, så du får mest mulig væde ud af dem.

Skær smør i tynde skiver, og med et piskeris pisker og moser du nu gradvist smørret ind i kartoffelmosen. Pisk mosen jævn.

Tilsæt så mælk, Jeg har skrevet 1-2 deciliter, og her må du prøve dig lidt frem. Start med en deciliter, som du pisker ind i mosen, og se om den kan trække lidt mere.

Kartoffelmos skal være lind, men hverken for tyk eller tynd i konsistensen.

Smag så til med salt og hvid peber, og mosen skal nok have lidt mere salt end du forventer.

Bedøm opskriften
Sending
User Review
5 (1 stemme)
  • Se flere opskrifter på forsiden her
1

Emner:bedste kartoffelmos, kartoffelmos, kogetid, luftig kartoffelmos, mælk, rigeligt smør, smør

Video

Video med tips, trick og opskrifter

Video: Her er alle videoer fra Madens Verden med masser af tips, tricks, opskrifter og andre ting, der gør din madlavning i køkkenet lidt nemmere. Se hvordan du laver sovs, skærer en steg korrekt og meget andet.

subscribeFølg os på YouTube her
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
play
Sådan ruller du et flute
play
Sådan slår du boller op
play
Sådan klarer du smør
play
Sådan parterer du en fersk kylling
play
Sådan laver du de bedste burgerbøffer
play
Sådan laver du en omelet på panden
play
Sådan steger du en ribeye på grillen
play
Sådan laver du bearnaise sauce
play
Sådan laver du pommes frites i ovn
«
Forrige
1
/
4
Næste
»
loading
« Hjemmelavet tunsalat med dåsetun opskrift
Luftige æbleskiver med bagepulver »
Vælg hvordan du vil skrive din kommentar
  • Madens Verden
  • Facebook
  • Google
Login
Login

Kom med din kommentar

Annuller svar

Primary Sidebar

Mest populære lige nu

  • Hakket oksekød med blomkål i fad Hakket oksekød med blomkål i fad
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Sådan rengør du en gryde hvis maden er brændt på Sådan rengør du en gryde hvis maden er brændt på
  • Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise) Aioli opskrift (verdens bedste hvidløgs-mayonnaise)
  • VIDEO: Spidskål i ovn med karryolie VIDEO: Spidskål i ovn med karryolie
  • Medister i ovn med kartofler og sovs Medister i ovn med kartofler og sovs
  • Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt) Sådan ser du om en avocado er moden (og sådan modner du den hurtigt)
  • Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad Ovnbagt blomkål og peberfrugt i fad
  • Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme
  • Pasta med spidskål og mørbrad i tomatsauce Pasta med spidskål og mørbrad i tomatsauce

LIKE os på Facebook nu

Madensverden.dk

Nyeste indlæg

  • Hjemmebagte hvedeknopper med kardemomme
  • Flap meat med marinade til grill eller pande
  • De 6 bedste opskrifter på lasagne
  • Wienerschnitzel af svinemørbrad
  • Opskrift på amerikanske pandekager til grill eller pande
  • Bløde pølsehorn uden æg – nem opskrift
  • Lasagne på grill til gasgrill og kuglegrill
  • Grønne bønner med hvidløgssmør
  • Flanksteak på grill (med stegetid)
  • Madplan uge 17: Ugens inspiration til aftensmaden

Opskrifter med flest hjerter

Her kan du se hvilke opskrifter, som brugerne har tildelt flest hjerter.

  • Verdens bedste rundstykker (hemmeligt trick) (168)
  • Verdens bedste pommes frites i ovn (med eddiketricket) (155)
  • Muffins med Nutella – hurtige og klar på 20 minutter (135)
  • Hakket oksekød og spidskål i ovn (134)
  • Langtidsstegt oksefilet i ovn – opskrift med stegetid (131)
  • Hamburgerryg kogetid (guide til kogning) (112)
  • Langtidsstegt flæsk i ovn: Mørt flæsk med sprød svær (107)
  • Lynstegt kylling med spidskål (99)
  • Glaseret hamburgerryg (bedste metode) (95)
  • Medister i ovn med kartofler og sovs (93)

Footer

Sociale medier

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • RSS
  • YouTube

Mere inspiration

Pocheret æg lyder måske lidt bøvlet at lave, men det er faktisk ganske nemt. Ægget koges i vand i tre minutter, og så skal du sådan set ikke gøre så meget mere. Det er ikke nødvendigt at røre i vandet, eller at tilsætte eddike. Her er det pocherede æg anrettet på lidt frisk spinat. Foto: Madensverden.dk.

Pocheret æg – med kogetid, tips og myterne

De oftest stillede spørgsmål og svar om mad. En såkaldt FAQ. Foto: Guffeliguf.dk.

FAQ – oftest stillede spørgsmål og svar om mad

Nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin er en fremragende metode til tilberedning af den fedtmarmorerede nakkefilet, der er fortrinlig til netop langtidsstegning. Her er kødet brunet af og klar til stegning i ovnen. Foto: Guffeliguf.dk.

Nakkefilet langtidsstegt i fad med rosmarin

Lækker og hjemmelavet pizza calzone, der er fyldt med en vidunderlig kødsauce. Foto: Madensverden.dk.

Pizza calzone med kødsauce (indbagt pizza)

Flødestuvede ærter og gulerødder er nemt tilbehør til kødretter. Ærter og gulerødder svitses først, inden fløden tilsætter og cremer ind. Foto: Guffeliguf.dk.

Flødestuvede ærter og gulerødder

Julemedister skal forkoges og derefter steges ved middel varme i cirka fem minutter på hver side. Og se på billedet hvordan du nemt holder medisteren fast. Stik to træspyd ind på tværs af medisteren, og så har du styr på julemedisteren. Foto: Madensverden.dk.

Julemedister – med stegetid og et godt trick

Fastelavnsboller med creme er noget af det mest lækre bagværk man kan få. Her med hjemmelavet kagecreme, og så skal de bare pyntes med lidt glasur. Foto: Guffeliguf.dk.

Fastelavnsboller med creme – opskrift med billeder

Hjemmelavet tærte med kylling. Tærten bages også med broccoli, bacon og rød peberfrugt. Foto: Madensverden.dk.

Tærte med kylling og broccoli (nem hverdagstærte)

Engelsk bøf med bløde løg og skysovs. Det smager så englene synger, og er virkelig god mad. Her er den anrettet med en kartoffelrøsti og frisk rød spidskål med persille. Foto: Madensverden.dk.

Engelsk bøf med bløde løg og skysovs af kalvefond

Sauterede champignon er lækre til en god bøf, og her har de fået følgeskab af et par bundter friske forårsløg og lidt timian, der steges i kort tid. Foto: Guffeliguf.dk.

Sauterede champignon og forårsløg – perfekte til en god bøf

Lækker tournedos af kalvemørbrad, der omvikles med en skive bacon. Foto: Guffeliguf.dk.

Tournedos af kalvemørbrad

Sød chilisauce er meget nemt at lave selv, og er det perfekte tilbehør til lækre wokretter, forårsruller eller tynde skiver mørbrad. Foto: Guffeliguf.dk.

Sød chilisauce – opskrift på hjemmelavet chilisauce

Copyright © 2018 · Alle rettigheder tilhører Madensverden.dk, og intet materiale må anvendes uden aftale. Du er velkommen til at linke til opskrifterne. Kontakt os på hej@madensverden.dk. CVR: 34441634

Vi anvender cookies for at sikre at vi giver dig den bedst mulige oplevelse af vores website. Hvis du fortsætter med at bruge dette site vil vi antage at du er indforstået med det.Ok