Sådan laver du en god flødebudding. Budding er en lækker mormordessert, som bestemt stadig holder. Og som er meget nem at lave.
Flødebudding er ikke slankemad, da den laves af piskefløde. Og rigelige mængder af fløde.
Men buddingen smager fantastisk, og den er et godt alternativ til vaniljeis.
Ingredienser til flødebudding
2 pasteuriserede æg
3 spiseskefulde sukker
5 deciliter piskefløde 38%
En halv teskefulde vaniljesukker
5 blade husblas
Fremgangsmåde
- Kom husblas i en skål med koldt vand, og lad dem ligge i vandet i mindst fem minutter.
- Kom de pasteuriserede æg i en skål sammen med sukker, og pisk det luftigt.
- Fløden koges forsigtigt op i en tykbundet gryde, og vaniljesukker kommes i. Køles en smule af.
- Pisk nu gradvist den varme fløde ind i æggemassen.
- Hæld det hele tilbage i gryden, og varm langsomt op, men stop når buddingmassen begynder at jævne. Den må IKKE koge!
- Pisk opvredne blade husblas i.
- Hæld cremen i en ringform, og stil den til afkøling i køleskabet. Eller anret i små glas eller skåle, så din flødebudding portionsanrettes.
- Det tager mindst tre timer før din flødebudding er kølet ned og stivnet.
Tag buddingen ud af køleskabet, og vend den ud på et fad.
Fyld hullet i midten ud med friskskåret frugt. Du kan eksempelvis bruge bær, banan, kiwi, æble, pære eller andet.
Laver du portionsanrettet flødebudding serveres frugten til.
Se også mine opskrifter på: