Opskrift på boller med smør, mælk og lidt kardemomme. Opskriften giver 32 lækre boller, der er egnet til frysning, så du altid har friske boller på lager.
Denne opskrift på boller er nem at gå til, og den gover dig nogle virkelig lækre boller.
Dem kan du bruge til fødselsdagen, en god kop kaffe - eller når du bare trænger til at godt stykke brød.
-> SE HER hvordan du bager den bedste chokoladekage
Du skal bruge - giver 32 lækre boller:
1.000 gram (et kilo) hvedemel
75 gram gær
5 deciliter letmælk
200 gram smør
6 spiseskefulde sukker
1 teskefuld kardemomme (kan udelades)
2 hele æg
2 teskefulde (strøgne) fint salt
Bagetid for boller: Cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft.
Se her hvordan du slår boller op:
-> SÅDAN LAVER du luftige frikadeller med danskvand
Den bedste opskrift på boller:
- Kom mælk og smør op i en kasserolle, og varm det op indtil smørret er smeltet. Tag det af, og køl ned til det når en temperatur på cirka 37 grader - altså lunkent. Ellers risikerer du at slå gæren ihjel.
- Kom det op i en skål til din røremaskine, og rør gæren ud i smørmælken.
- Tilsæt så sukker og salt, og derefter røres melet gradvist ind i dejen.
- Kom også kardemomme og æg i, og rør nu indtil du har en god og smidig dej. Det tager cirka 10 minutter ved hastighed i røremaskinen.
- Læg et viskestykke over skålen, og lad den hæve i cirka 30 minutter.
- Slå dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 32 stykker.
- Beklæd to bageplader med bagepapir, og drys med en smule mel.
- Form dejstykkerne til boller - læg 16 på hver plade. Put et viskestykke over, og lad nu bollerne hæve et lunt sted i endnu cirka 30 minutter.
- Pisk et æg sammen med tre spiseskefulde mælk, og pensl bollerne.
- Bag dem ved 200 grader varmluft i cirka 12 minutter, og læg dem til afkøling på et rist.
-> HER ER DEN bedste opskrift på lasagne - super lækker