Her er min opskrift på one pot spaghetti carbonara, hvor du nemt laver hele retten i samme gryde. En lækker og cremet pastaret på ca. 15 min. til aftensmad.
Hvem elsker ikke sådan en cremet og lækker one pot spaghetti carbonara, der samtidig er så utrolig nem at lave.
Pastaretten er perfekt som hverdagsmad og aftensmad, når du ikke har så meget tid til madlavningen, og både børn og voksne er ellevilde med retten.
Forårsløg kan godt undværes, men kom lige et par fed hvidløg i, da det forstærker smagen i den færdige pasta carbonara.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Bemærk: Pastaretten kan sagtens laves uden bacon, og dermed fungere som en vegetarisk ret!
Ingredienser til one pot spaghetti carbonara
1 pakke bacon i skiver (125 gram)
2 fed hvidløg
2 stængler forårsløg
7,5 deciliter vand
400 gram tørret pasta
200 gram ærter
Ca. 2 deciliter fløde
2 pasteuriserede æggeblommer (1 bæger)
1 lille potte basilikum
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Baconskiver skæres ud i mindre stykker, ca. to centimeter brede. Steges næsten sprøde i en stor gryde. Tilsæt om nødvendigt en smule olivenolie.
- Hvidløg og forårsløg snittes helt fint, og sauteres med et lille minuts tid.
- Hæld så vand ved og lad det koge op.
- Tilsæt tørret pasta. Her kan der anvendes spaghetti, makaroni eller lignende. Jeg plejer at bruge en tørret pappardelle fra Il Fornaio, og den skal blot koges cirka tre minutter, men anvendes anden tørret pasta, skal pastaen koges næsten mør. Kig på kogetiden på pakken. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand, da pastaen ikke må koge tør.
- Tilsæt så ærter sammen med fløden, der lige koges med et minuts tid, så ærterne er helt varme. Kom også gerne lidt friske basilikumsblade i.
- Til sidst røres æggeblommer i, og pastaretten smages til med salt og friskkværnet peber.
Den færdige one pot spaghetti carbonara serveres straks, og gerne sammen med et stykke italiensk ciabattabrød.
Se også mine opskrifter på:
Din vurdering
-
One pot spaghetti carbonara