Prøv at lave en skøn omelet med rucola, for rucolaen er super god sammen med æg. Her i denne opskrift er der både lidt rucola i omeletten og ovenpå som topping.
Jeg holder meget af en god omelet til morgenbordet i weekenden, og noget af det bedste er en omelet med rucola.
Den lidt skarpe smag fra den friske rucola passer super fint sammen med æg.
Anret omeletterne med rucola, tomater og bacon.
Opskriften er til fire personer, hvor du anvender to æg til hver person.
Ingredienser til omelet med rucola
8 æg
4 spiseskefulde vand
4 håndfulde rucola
12 daddeltomater
8 skiver tørsaltet bacon
Olivenolie til stegning
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skyl rucola grundigt i koldt vand, og slyng den derefter tør for vandet.
- Bacon skæres i tynde skiver, som steges sprøde på en varm pande. Tørsaltet bacon indeholder stort set ikke vand, og derfor skal du muligvis tilsætte en smule olie. Du kan selvfølgelig også anvende de almindelige skiver bacon, men de er ikke nær så gode som den tørsaltede fætter. Læg den færdigstegte bacon på et et stykke køkkenrulle.
- Slå to æg ud i en skål og tilsæt en spiseskefuld vand. Krydr med en smule salt og pisk det sammen med en gaffel.
- Varm lidt olie på en pande ved middel varme, og når panden er godt varm, hældes æggemassen i.
- Lad omeletten sætte sig lidt, og fordel derefter lidt rucola på den. Når den er næsten stivnet efter 1-2 minutter, foldes omeletten forsigtigt sammen. Steg yderligere 30 sekunder og den er klar.
- Læg den færdige omelet til side på en lun tallerken, og fortsæt på samme måde med de øvrige tre omeletter.
- Anret omeletterne med rucula på toppen sammen med halverede tomater og bacon. Krydr til sidst med friskkværnet peber.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du den bedste æggekage