Se hvordan du laver en hurtig omelet med spinat til morgenmad. Omeletten tager få minutter, og serveres lun med bacon og brunchpølser på et stykke rugbrød.
Jeg holder meget af en frisklavet omelet med spinat, som er en god start på dagen.
Her er opskriften til én person, men den er nem at gange op.
Et godt tip når du laver omeletter: Hæld æggemassen på panden, og lad så være med at røre rundt i den. Den skal bare stå og stivne ved en jævn varme i 3-4 minutter.
Kom så fyldet midt på omeletten, og fold den forsigtigt sammen. Så er den klar 🙂
HER ER KOKKENS bedste tricks til en perfekt æggekage
Til omelet med spinat til hver person skal du bruge:
2 hele æg
3 spiseskefulde vand
2 skiver bacon
2 brunchpølser
1 lille håndfuld spinat
Salt og friskkværnet peber
+ en lille klat smør til stegning
GUIDE: Så længe skal dine æg koges
Sådan laver du omelet med spinat:
Start med at skylle spinaten grundigt under rindende, koldt vand. Det er vigtigt du får skyllet al jord af spinatbladene. Slyng så spinaten tør for vand, og læg til side.
Steg baconskiverne på en varm pande, og læg dem til afdrypning på et stykke køkkenrulle.
Svits også gerne lige brunchpølserne, og læg dem til side.
Pisk æggene sammen med lidt koldt vand og lidt salt, og smelt en lille klat smør på en god teflonpande.
Når smørret er brust af, hælder du æggemassen på panden,
Lad være med at røre rundt i den, men lad omeletten stivne i fred og ro. Efter et par minutter lægger du først spinatblade på midten af omeletten, og derefter baconskiver og brunchpølserne, som du forinden har skåret i skrå skiver.
Giv omeletten en tur med peberkværnen, og ryst forsigtigt omeletten rundt på panden, så den ikke hænger fast.
Med en paletkniv folder du så forsigtigt den ene halvdel ind over den anden, og lad den så lige stå et minut mere på panden.
Anret omeletten på en lun tallerken sammen med et stykke rugbrød og eventuelt lidt friske tomater, og så er det bare at skænke den friskbryggede kaffe op.