Italiensk mad når den er bedst. Oksemørbrad med rucola, der laves på fem minutter i ovnen. Tynde strimler mørbrad, der steges ved høj varme.
Opskriften på oksemørbrad med rucola i ovn er beregnet til fire personer.
Ingredienser til oksemørbrad med rucola
400 gram afpudset oksemørbrad
2 håndfuld rucola
Olivenolie
Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Først et par noter om retten. Der er tale om en klassisk forret fra Italien, men sammen med et stykke godt brød fungerer den fint som et måltid. Har du ikke oksemørbrad, kan du i stedet anvende oksefilet. I begge tilfælde skal kødet være afpudset, altså fri for fedt på ydersiden. Bed eventuelt din slagter om at gøre det.
- Skær oksemørbrad (eller oksefilet) ud i helt tynde skiver på skrå.
- Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg skiverne i et lag fordelt ud på bunden af fadet. Krydr med lidt salt og friskkværnet peber. Andre krydderier skal der ikke til.
- Skyl rucola og slyng den helt tør for vand. Fordel rucolaen ud over kødet.
- Dryp godt med olivenolie over, og lad det trække fem minutter.
- Forvarm ovnen til 230 grader varmluft, og stil fadet ind i ovnen i fem minutter. Længere tid skal retten ikke have.
Oksemørbrad med rucola serveres straks.
Og nej, der skal ikke mere til. Det lyder simpelt, men smager vildt godt.
Se også mine opskrifter på: