Den bedste opskrift på oksemørbrad i ovn, og samtidig kan du se hvordan du laver cremede flødekartofler, der passer perfekt til kødet.
Oksemørbrad i ovn med flødekartofler er super lækker mad til festlige lejligheder, og retten er blandt andet god til nytårsaften. Eller når du bare vil forkæle dig selv og dine gæster.
Oksemørbraden skal ikke steges ret lang tid, og den er klar ved en kernetemperatur på 57 grader. Så er kødet rosa og mørt - men ikke rødt.
Du kan også vælge at tilberede oksemørbraden i kortere eller længere tid, hvis du ønsker kødet mere rødt eller mere gennemstegt.
Det smarte her er, at du starter med at komme flødekartoflerne ind i ovnen, og du finder opskriften på verdens bedste flødekartofler her i dette link.
Tag de færdigbagte flødekartofler ud, og læg et stykke staniol over. Så kan de sagtens holde sig lune mens du tilbereder din oksemørbrad i ovn.
Og ellers kan du lige sætte dem i ovnen mens mørbraden hviler.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på oksemørbrad i ovn
Oksemørbrad i ovn med flødekartofler
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTEREST GEM OPSKRIFTIngredienser
- 1 kilo oksemørbrad afpudset
- 2 spiseskefulde soja
- salt og friskkværnet peber
- smør til bruning
Sådan gør du
- Bed slagteren afpudse oksemørbraden, eller gør det selv. Fjern alle urenheder med en skarp kniv, så der kun er rent kød tilbage.
- Smør så oksemørbraden med sojaolie, og gnid den grundigt med salt og friskkværnet peber. Mere skal der ikke til, da mørbraden i sig selv smager så godt, at det er synd at overdænge den med andre smagsstoffer. Så det er den perfekte krydring af en oksemørbrad i ovn.
- Smelt en god klat smør på en meget varm pande (og den skal virkelig være VARM), og brun så hurtigt mørbraden på alle sider.
- Læg den i et ildfast fad, og hæld det brunede smør over.
- Steg nu oksemørbraden i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 15 minutter. Måske 18 eller 20 minutter, det afhænger af den nøjagtige størrelse.
- Men stik et stegetermometer ind i midten af oksemørbraden, og hiv den ud af ovnen når den viser 57 grader. Den skal IKKE have mere.
- Med en kernetemperatur på 57 grader er oksemørbraden hverken rå eller gennemstegt, men helt tilpas.
- Lad den ovnstegte oksemørbrad hvile i 10 minutter (utildækket) på et skærebræt, og skær den i skiver ved bordet.
Tips
Oksemørbrad i ovn med flødekartofler serveres gerne sammen med god salat.
Eksempelvis min opskrift på grøn spidskålssalat.
Se også disse opskrifter:
200 grader- er det varmluft eller almindelig ovn?