Oksemørbrad fra Nyord er noget af det allerbedste oksekød, du kan få. Her er den lavet som mør oksemørbradsbøf med Pommes Anna.
Oksemørbrad fra Nyord er kød fra køer, der græsser på engene på den lille ø Nyord ved Møn.
Området er et vigtigt område for trækfugle, og om sommeren er det køerne, der græsser her.
Det giver mulighederne for kød i særklasse, og det er præcist hvad der er tale om.
Kødet kan købes i specialbutikker flere steder, eller prøv at kontakte Stensved Slagtehus.
Du kan selvfølgelig også bare bruge en almindelig oksemørbrad, men det er jo dejligt at komme rundt i krogene i Danmark, og smage de dejlige råvarer, der bliver produceret mange steder. Det vil jeg gerne slå et slaw for.
En almindelig oksemørbrad er dog også helt fint.
Til bøffer af oksemørbrad fra Nyord skal du bruge (til fire personer)
4 bøffer af oksemørbrad på cirka 175 gram stykket
Smør til stegning
Salt og friskkværnet peber
og denne opskrift på Pommes Anna
Sådan laver du de bedste bøffer af oksemørbrad fra Nyord
- Start med at lave Pommes Anna i god tid - gerne dagen for. Se opskriften i linket.
- Skær bøffer af oksemørbraden ud i passende størrelse, og jeg synes at en vægt pr. bøf på omkring 175 gram er fint.
- Giv bøfferne lidt salt på begge sider, og lad dem hvile i 20 minutter.
- Smelt en klat smør på en meget varm pande, og steg nu bøfferne i to minutter på hver side.
- Vend hele tiden bøfferne efter et minuts stegetid, og giv dem ialt et par minutter på hver side. Så de er medium. Vil du have dem lidt mere gennmestegt (hvilket er synd), giver du dem en smule længere på panden.
- Læg dem i lunt fad eller på en lun tallerken, og lad dem hvile fem minutter inden servering.
- Smelt en klat smør mere på panden med stegeskyen, og dryp den over bøfferne, som også krydres med friskkværnet peber.
- Sauter gerne lidt sukkerærter, gulerødder, persillerod og skalotteløg til.
Anret med Pommes Anna som på billedet. God appetit.