• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Oksekødspie med pastasalat - butterdej med kød

Oksekødspie med pastasalat - butterdej med kød

Oksekødspie med pastasalat
Del gerne:
97
SHARES
FacebookMessenger97PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  14. april 2020

En nem opskrift på oksekødspie med pastasalat. En klassisk pie med hakket oksekød og butterdej, og den er god som aftensmad. Med tips til brug af butterdej.

Opskriften på oksekødspie med pastasalat er beregnet som hovedmåltid til aftensmad til fire personer.

Du kan enten lave din pie med oksekød i en lille bradepande eller en tærteform. Tilpas evt. ingredienser til størrelsen på bradepande eller tærteform.

Ingredienser

500 g hakket oksefars
1 pakke butterdej
Olie
1 finthakket løg
3 fed finthakket hvidløg
1 porre i ringe
Krydderier efter smag (jeg brugte tørret timian og frisk rosmarin)
1 squash i små tern
250 g champignon i skiver
1 dl oksebouillon (jeg brugte vand og flydende bouillon)
1-2 dl creme fraiche 38% (jeg brugte kun 9% og det skilte lidt)
Salt, friskkværnet pebet
Revet ost (kan udelades)
1 sammenpisket æg til pensling

Fremgangsmåde

  1. Beklæd en smurt tærteform med udrullet butterdej (se tips længere nede). Oksekødspie kan både laves i tærteform eller lille bradepande.
  2. Prik den med en gaffel og bag den i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15-20 minutter.
  3. Svits hvidløg, løg squash, champignon og porre i lidt olie - krydr med salt og friskkværnet peber - tag det op.
  4. Svits farsen, tilsæt krydderier, salt og friskkværnet pebet og lad det stege til det bliver grynet.
  5. Kom løgblandingen tilbage i farsen og varm det hele igennem. Kom resten af ingredienserne i (undtagen osten) og lad det koge sammen til det bliver en sauce, jævn det evt. hvis det er for tyndt.
  6. Hæld saucen på den forbagte bund og kom evt. revet ost på.
  7. Rul endnu et stykke butterdej ud og læg det ned over som låg. Det skal helt ned og røre bunden, så den ligesom bliver tæt.
  8. Prik hul i låget et par steder og pynt med evt. rester af butterdejen.
  9. Det hele pensles med sammenpisket æg og den sættes i ovnen ved 180 grader i endnu ca. 20 minutter, til overfladen er gylden, sprød og bagt.

Oksekødspie serveres med pastasalat a la Newyorker By Heart.

Tips

Jeg købte en stor pakke butterdej, hvor der lå 2 store plader rullet sammen og det var en passende portion til min lille bradepande. Du kan også anvende en tærteform.

Hvis der bruges de små butterdejsplader, skal der bruges 2 til bund og 2 til låg.

Læg de optøede butterdejsplader lidt ind over hinanden (husk at pensle samlingen med sammenpisket æg), så det "limes" sammen. Rul dem ud til passende størrelse.

Gør det samme til låg og brug den sidste plade til at lave lidt pynt med (det ser rigtig godt ud når den er bagt).

Se også opskrifter på andre pies:

Klassisk Key Lime Pie

Banoffee Pie

Apple Pie

Om
newyorkerbyheart.com topbillede
Madens Verden

Vi er glade for her på Madensverden at få lov til at viderebringe de lækre opskrifter fra bloggen Newyorkerbyheart.com. Bloggen blev startet af Birthe Lynggaard i 2006, hvor hun delte sin store kærlighed for bøger, rejser mv. og især mad. Birthe gik desværre, pga. sygdom, alt for tidligt bort i 2014 og bloggen har siden ligget stille hen. Vi, og Birthes efterladte, synes dog, at hendes opskrifter fortsat skal leve og vække inspiration. Til glæde og gavn.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Charlotte Andreasen

    oktober 29, 2024 at 5:31 pm

    Jeg forsøgte at brugte butterdej, som var købt på bagepapir, men jeg kunne ikke få det af bagepapiret.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her