Se her hvordan du får det bedste stykke oksekød, og der er opskrifter på flap meat, ball tip, flat iron steak, flanksteak og cote de boeuf.
Oksekød er ikke bare oksekød, for der findes mange forskellige udskæringer, og det gælder både til bøffer og stege.
Nogle af de mest velkendte udskæringer er naturligvis culotte, cuvette og oksemørbrad, og dertil kommer så forskellige klassikere i form af tyksteg, tyndsteg og så videre.
Men faktisk er der de seneste år kommet nye udskæringer til, som virkelig er til at lave mad af. Uden at forklejne de velkendte stykker kød.
Det drejer sig blandt andet om flap meat og ball tip, men også andre udskæringer, og her får du virkelig et stykke oksekød med masser af saft og kraft. Og som bare bliver super mørt.
Her har jeg fundet frem til fem af de udskæringer, som jeg personligt holder meget af, og det er helt sikkert også noget for dig.
Flap meat
Flap meat er en udskæring, der egentlig kommer fra USA, men det er godt vi endelig har fået øjnene op for den herhjemme.
Stille og roligt kan du finde flap meat i stadig flere kølediske, og den er også til at få hos de dygtige slagtermestre rundt omkring.
Flap meat er god til både grill og pande, og du kan virkelig stege denne udskæring super mør.
Ball tip
US ball tip er en anden udskæring, der ligeledes er kommet til Danmark fra USA. Derfor US foran navnet.
Ball tip skæres fra klumpen, og her får du også et stykke oksekød ud over det sædvanlige.
Flat iron steak
Flat iron steak er også en relativ ny udskæring i Danmark, og den skæres af okseboven.
Flat iron udskæringen er rimelig i pris, så her får du altså også et virkelig godt stykke kød til pengene.
Cote de boeuf
Cote de boeuf har vi kendt i længere tid her i landet, men det er bestemt stadig en af de allerbedste stykker oksekød.
Cote de boeuf udskæres af oksehøjreb, og her kan du se hvordan du steger den på panden, i grillen eller i ovnen.
Flanksteak
Flanksteak er også rimelig nem at få fat i, og den er i sortimentet i de fleste supermarkeder. Plus hos mange slagtere.
Flanksteak (eller flankesteg) også ret prisbillig, og hvis ikke du steger den for længe, ja så har du altså et fantastisk stykke oksekød.
Se i øvrigt også her hvordan du laver en bavette - inkl. sous vide opskrift.
Sovs til oksekød
Til de lækre stykker oksekød hører selvfølgelig en god sovs.
Her vil jeg anbefale disse to, som du opskrifterne på i linket.
Først og fremmest en nem og hjemmelavet sauce bearnaise - eller min lækre whiskysauce. Prøv også bearnaise sous vide.
Del dine ideer og tanker med os andre her: