Her får du min nemme opskrift på hjemmelavede nuggets, som du kan lave på 30 minutter. De bages i ovnen, og er krydret med hvidløgspulver og paprika.
Jeg elsker nuggets, og især de hjemmelavede, der er så nemme at at lave.
Her er ingen fed friture, for du skal blot bage de panerede stykker kylling i ovnen i cirka 25 minutter, og så er de klar til servering.
Her har jeg lavet nuggets med en krydret panering, der blandt andet indeholder hvidløgspulver, og det giver altså en virkelig god smag.
Måske er det endda de bedste kyllingenuggets du har smagt.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Se i øvrigt også her hvordan du laver de lækre torskenuggets.
Ingredienser til nuggets
4 stk. kyllingebrystfilet (ca. 600 gram ialt)
2 æg
200 gram rasp
1 spiseskefuld paprika
1 spiseskefuld hvidløgspulver
1 teskefuld salt
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader over- og undervarme.
- Kyllingebrystfileterne skæres ud i mindre tern. Jeg plejer at halvere kødet på den lange led, og derefter skære hver halvdel ud i fem tern. Det er en god størrelse til nuggets.
- Æg slås ud i en dyb tallerken og piskes sammen med en gaffel.
- Rasp hældes i en anden dyb tallerken eller flad skål, og blandes godt med paprika, hvidløgspulver og salt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir.
- Dyp nu kyllingestykkerne i æg, og derefter i paneringen, hvorefter de panerede nuggets sættes på bagepladen.
- Bages cirka 25 minutter indtil de er sprøde og lækre. Du kan med fordel vende dine nuggets halvvejs, altså efter 10-15 minutter.
Servering
De færdigbagte nuggets serveres straks. Eventuelt sammen med ovnbagte pommes frites og en hjemmelavet ketchup.