Her får du den bedste opskrift på sprøde og saftige karbonader i ovn. De brunes først på panden, og derefter steges karbonaderne i ovnen.
Karbonader i ovn er virkelig skøn hverdagsmad, som samtidig er meget nemme at lave.
Opskriften her er til fire personer.
Opskrift på karbonader i ovn
500 gram hakket svinekød med max. 10 procent fedt
2 æg
2 deciliter rasp
Salt og friskkværnet peber
Smør og rapsolie til stegning
Til stuvede ærter og gulerødder bruger du
300 gram ærter
300 gram gulerødder i tern
2 spiseskefulde smør
2 spiseskefulde hvedemel
2 deciliter kogevand fra ærter og gulerødder
Cirka 4 deciliter mælk
Lidt revet muskatnød
1 håndfuld friskhakket persille
Sådan laver du karbonader i ovn
- Del det hakkede svinekød i fire lige store dele, og klem kødet sammen i håndfladerne. Læg det på et skærebræt, og form nu fire dejlige karbonader.
- Pisk æggene sammen i en dyb tallerken, og hæld raspen i en anden.
- Vend så først karbonaderne i de sammenpiskede æg, og derefter i raspen. Læg dem på en tallerken.
- Smelt en god klat smør og lidt rapsolie i en pande, og brun karbonaderne et par minutter på hver side.
- Læg dem i et ildfast fad, og hæld fedtstoffet fra panden over karbonaderne. Krydr dem også med salt og friskkværnet peber.
- Stil dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de nu have præcis 20 minutter.
- Imens laver du de stuvede ærter og gulerødder. Jeg har her brugt en pose frosne ærter og gulerødder, men du kan selvfølgelig også lave dem af friske ærter og gulerødder, Så skal du lige forkoge gulerodsternene.
- Kog ellers frosne ærter og gulerødder et minut i letsaltet vand, og hæld så vandet fra. Husk at gemme lidt af vandet til stuvningen.
- Smelt smør i en gryde, og når det er brust af, kommer du melet i. Pisk det rundt et minuts tid, og tilsæt så to deciliter kogevand fra de kogte ærter og gulerødder. Pisk det jævnt, så alle klumper er væk.
- Tilsæt så gradvist mælken indtil stuvningen har den rette konsistens. Ikke for tynd, men bestemt heller ikke for tyk! Smag sovsen til med salt, peber og lidt revet muskatnød, Lad sovsen koge fem minutter så du får fjernet smagen af mel.
- Kom så de letkogte ærter og gulerødder i, og varm det igennem. Lige inden servering tilsætter du friskhakket persille, hvilket gør de stuvede ærter og gulerødder virkelig smagfulde.
Servering
Servér så dine karbonader i ovn med stuvede ærter og gulerødder – og selvfølgelig nye kartofler.
Karbonaderne paneres i sammenpiskede æg og rasp, og så ligger de bare her og ser gode ud. Madensverden.dk.
Steg karbonaderne et par minutter på hver side på en varm pande med lidt fedtstof, så de får lidt farve. Foto: Madensverden.dk.
Så de brunede karbonader klar til en tur i ovnen. Opskriften er til fire, men lav gerne otte, for karbonaderne er super gode til madpakken dagen efter. Foto: Madensverden.dk.
Måske er du også interesseret i disse opskrifter på hakket oksekød med spidskål i ovn eller frikadeller i ovn.
Din huskeliste
Du kan tilføje opskriften til din egen og personlige huskeliste, så du altid kan finde dine favoritter igen.
Mange tak for forklaringen 😊